Sfeervol authentiek landhuis met karakter, op fantastische locatie! - Burbach Roycroft

Sfeervol authentiek landhuis met karakter, op fantastische locatie!

Nederland
Twente
405 m2
vrij uitzicht

Meer details

Sfeervol authentiek textielhuis, comfortabel én veilig

Jarenvijftig landhuis-met-karakter op fantastische locatie

Wat een fantastisch plaatje als je aan komt rijden, dit vriendelijke, stijlvolle landhuis, in volledige harmonie met de landelijke omgeving. Deze plek, onder de rook van kasteel Twickel, biedt ongekende vrijheid, maar is beslist niet eenzaam of afgelegen. Met oog voor details en respect voor het authentieke karakter van de woning zijn modern comfort en luxe toegevoegd. In dit royale gezinshuis, met een zwembad, tennisbaan en paardenstallen, is het fijn en veilig wonen. "Het is een wárm huis”, vatten de huidige bewoners samen.

Karakter

Dit landhuis is gebouwd in de jaren vijftig door de bekende Twentse textielfabrikant Ten Cate. De huidige bewoners waren op slag verliefd op de woning én op de plek. Voor ze er ruim tien jaar geleden hun intrek namen is er rigoureus gerenoveerd. "De indeling was door de jaren heen behoorlijk veranderd. Wij hebben de oude bouwtekeningen erbij gepakt en het huis grotendeels teruggebracht in oorspronkelijke staat. Elementen uit de jaren vijftig zijn bewaard gebleven en waar nodig gerestaureerd.” De elektriciteits- en verwarmingsinstallatie zijn compleet vernieuwd. Vloerverwarming is aangelegd in de keuken, eetkamer en badkamers. Glas-in-loodramen zijn vervat in dubbelglas. Het dak is vernieuwd en weer belegd met leipannen. Nieuwe exemplaren, maar wel afkomstig van dezelfde leverancier als 70 jaar geleden. "Dit is een huis met karakter. Dat wilden we graag zo houden.”

Eyecatcher

Langs het uitgestrekte gazon en de natuurlijke vijver leidt een lange oprijlaan naar het ronde plein (gazon, hagen en gebakken klinkers) voor de hoofdingang. Welvingen zien we ook terug in de witte gevels, de ronde torenkamer, het dak met rode leipannen, de gebogen glas- in-loodvensters. Eyecatcher is het oorspronkelijke glas-in-loodraam bij de entree. Het strekt zich uit over alle drie verdiepingen en zet de achtergelegen vide in een sfeervol licht. "Dit is het enige raam dat we niet in thermopane hebben laten zetten. Je krijgt het er niet in zijn geheel uit. En het vervangen door een nieuw raam, dat wilden we niet. Het origineel is gewoon té mooi.”

De entree

De voordeur is voorzien van een overkapping met een artistieke houtconstructie. Dezelfde houtbewerking is ook toegepast in de (elektronische) toegangspoort. Vanuit de ruime entree, met aan weerszijden een hal, zijn de beide vleugels van de woning toegankelijk. In de omgeving van de entree bevinden zich de moderne toiletruimte, de garderobe met op maat gemaakte kastenwanden en de toegangsdeur tot de kelder. Het hoofdgebouw bestaat verder uit een leefkeuken, een woonkamer, een verdiept aangelegde living mét werkruimte en een eetkamer. Aan al deze vertrekken grenst een overdekt terras. Zo is het binnen- en buitenleven aangenaam met elkaar verweven.

Leefkeuken

We beginnen in de riante leefkeuken. Deze is in 2016 uitgebouwd en compleet vernieuwd. De keuken, uitgevoerd in strak-moderne, minimalistische stijl, heeft witte hoogglans fronten en een lichtgrijs werkblad. Het bijpassende lichtgrijze eiland, ingericht als eetbar, heeft veel opbergruimte. Het geheel vormt een fraai, doordacht contrast met het nostalgisch ogende fornuis van La Cornue. Een begrip in de wereld van de kookliefhebber. La Cornue staat voor exclusief, handgemaakt design en voor professioneel gebruiksgemak. Het fornuis is uitgerust met onder meer een oven en warmhoud-zones. Ook is er een ingebouwde Rational combi-steamer. Kortom: het neusje van de zalm. Verder is de keuken voorzien van een afzonderlijk beluchtings- en aircosysteem.  Er ligt een smaakvolle massiefeiken vloer (brede planken) met vloerverwarming. De keuken geeft rechtstreeks toegang tot zowel de woonkamer, de eetkamer én een overdekt terras.

Eetkamer & ovale woonkamer

In de sfeervolle, royale eetkamer (met vloerverwarming) is het heerlijk tafelen met vrienden of familie. En is het mooi weer, dan is met het openen van de dubbele terrasdeuren de verbinding met buiten snel gemaakt. Terug naar de leefkeuken: de rustieke eikenhouten vloer loopt door in de aangrenzende ovale woonkamer. Een glasrijke, lichte ruimte met een hoog plafond dat reikt tot aan de dakconstructie. Van alle kanten komt de landelijke omgeving binnen. Deze gezellige woonkamer heeft een strak- moderne schouw met een houthaard. Ook hier weer: dubbele openslaande deuren naar de buitenruimte.

Woonkamer, werkruimte & overdekt terras

Verder bevindt zich op de begane grond een royale, verdiept (38 cm.) aangelegde living. "Als je hier zit, is je hoofd op de hoogte van het gazon. Heel bijzonder.” De living, eveneens uitgerust met een schouw en open houthaard, staat in open verbinding met de stijlvolle, enkele treetjes hoger gelegen, werkkamer/bibliotheek. Fraai is hier de eikenhouten aftimmering met open en vaste kasten. Een stukje écht ambachtelijk maatwerk. De werkruimte ligt op maaiveldniveau: open de dubbele tuindeuren en je loopt zó het overdekte terras op. In wezen is dit buitengewoon royale terras een galerij die de schakel vormt tussen de hoofdwoning en het gastenverblijf. Maar bovenal is het een heerlijke loungeplek, met buitenbar (tap, koeling, ijsmachine), buitenkeuken, open houthaard,  zwembad en – last but not least - een schitterend uitzicht.

Gastenverblijf

Dan het gastenverblijf, aan het einde van de overdekte galerij. Oorspronkelijk was dit een kolossale garage, met twee imposante openslaande deuren. "Omdat die deuren zo typerend zijn voor de uitstraling van het huis, hebben we ze bewust laten zitten.” Het gastenverblijf heeft op de begane grond een keuken in landelijke stijl, toiletruimte, badkamer en bergruimte/bijkeuken (want hier wordt ook gewassen en gestreken). Op de bovenverdieping is een mooi slaapvertrek gelegen.

Kelder

Vanuit de hal is de zeer ruime kelder bereikbaar. Deels is deze ingericht als (sfeervolle) wijnkelder, met opslagnissen, gewelven, hekken van siersmeedwerk en een met estriken belegde vloer. Het achterste compartiment van de kelder doet dienst als technische ruimte. Hier zijn de onder meer de ontharder en de filterinstallatie voor het kraanwater geïnstalleerd.

De eerste verdieping

Vanaf twee locaties op de begane grond is de eerste verdieping bereikbaar. De gedraaide smeedijzeren spijlen geven allure aan de eikenhouten open trap in de hoofdhal. De authentieke trapopgang leidt naar een corridor, belegd met een rustieke eikenhouten vloer. Deze corridor, ruimschoots voorzien van vaste kastruimte, geeft toegang tot twee royale slaapvertrekken, twee badkamers (mét vloerverwarming), een inloopkast en een toiletruimte. Slaapkamer nummer één is ruim en bestaat uit een slaapverblijf met aangrenzend een zitkamer (eenvoudig te verbouwen tot derde slaapkamer). Deze smaakvolle suite beschikt over twee ruime balkons, waarvan één overdekt. De bijbehorende badkamer (2016) is modern en tegelijk tijdloos uitgevoerd in neutrale tinten. Er is een ruime inloopdouche, een houten badmeubel met waskom en ingebouwde designkranen.

Nog meer over de eerste én tweede verdieping

De hoofdslaapkamer heeft eveneens royale afmetingen. Deze heeft een schouw met een sfeerhaard (gas), een overdekt balkon en op maat gemaakte vaste kasten. Tot deze kamer behoort een unieke badkamer (2016). De zeer ruime inloopdouche, met speelse nisjes en ingebouwde massagekoppen, bevindt zich namelijk in het torentje aan de achterzijde. Hier is het genieten van een weids uitzicht. Wie voorkeur heeft voor douchen in honderd procent privacy: met één beweging verander je transparant glas in ondoorzichtig matglas. Deze badkamer heeft een houten kastenwand-op-maat, waarin twee zwart-marmeren zuilen zijn geïntegreerd: de wastafels, met ingebouwde designkranen en spiegelkasten. Verder ligt ook hier vloerverwarming. De eerder genoemde inloopkast is toegankelijk vanaf zowel de corridor als het balkon. De luxe kastenwanden, met leg- en hanggedeelten, bieden plaats aan een uitgebreide garderobe. Overigens zijn de slaapkamers voorzien van airco, het jaar rond instelbaar op de gewenste temperatuur. Op de tweede (en hoogste) verdieping zijn twee fijne werkplekken ingericht. Aan weerszijden van de corridor is veel vaste kastruimte gecreëerd, mooi ambachtelijk maatwerk.

Paardenstallen & schuren

Tot dit landhuis behoren verschillende opstallen (grotendeels gebouwd in 2011). Om te beginnen een paardenstal met vier boxen en een brede overstek aan de voorzijde. Overigens is er voor de paarden ruimschoots weidegang op eigen terrein. Verder is er een afsluitbare houten carport waaronder vier auto’s kunnen staan. En een volledig verwarmde houten tuinschuur, mét een vliering. In deze schuur bevindt zich de zwembadtechniek, evenals het computersysteem voor de beregeningsinstallatie. Voor de tuinmensen is hier een zitplek gecreëerd. Ook is er ruimte voor de tuinmachines. Dan is er nog een houten kapschuur voor opslag van openhaardhout en de grasmaaimachine. In de kelder van de kapschuur is de bronwaterpomp ondergebracht. Deze maakt deel uit van de beregeningsinstallatie voor de landschapstuin en weilanden. Twee jaar geleden is de installatie voorzien van een ontijzerings installatie.

Zwembad & tennisbaan

Van het grote verwarmde buitenzwembad hebben de huidige bewoners veel plezier gehad. Omzoomd door een brede tegelrand is er volop ruimte voor loungebedden. Bovendien is er een flink terras waar het goed toeven is. Het bassin is geheel afdekbaar met een elektrisch te bedienen, inklapbare glazen kap. "Als je dat zou willen, kun je er zelfs in de winter zwemmen.” Een balletje slaan kan ook heel dicht bij huis, op de eigen tennisbaan van kunstgras.

Focus op veilig wonen

Onbekommerd wonen, dat is onlosmakelijk verbonden met een gevoel van veiligheid. Dit aspect is door de huidige bewoners tot een belangrijk thema verheven. Om te beginnen is het volledige terrein omheind door een hekwerk. De oprijlaan is afgesloten met een elektronische poort (programmeerbaar) met nummerbordherkenning. Verder wordt het perceel bewaakt door infrarood dome-camera’s. (Om begrijpelijke redenen zal de makelaar bepaalde veiligheidsdetails
mondeling toelichten.)

Nog enkele details...

Een aparte bronpomp houdt het waterniveau van de vijver op peil. Verder is er glasvezel in huis. Onder meer audio in de gehele woning is aangesloten op een Sonos- systeem en te bedienen via de smartphone. En mocht de stroom uitvallen, dan treedt automatisch een aggregaat in werking. Dit verzorgt de stroomvoorziening voor essentiële apparatuur als vries- en koelkasten, een groot deel van de verlichting, de internetvoorziening en het beveiligingssysteem.

Om in te lijsten

Waar is nou een plek te vinden met zoveel ruimte, ongekende vrijheid en zo’n rust? En tegelijkertijd uitstekend verbonden met de randstad en de oosterburen. De aansluiting op de A1 (richting Amsterdam) en de A35 (richting Duitsland) bevinden zich namelijk op slechts enkele autominuten. Het gezellige stadje Delden, met winkels en horeca, ligt nog geen vijf kilometer verderop. "Daar is alles verkrijgbaar wat je nodig hebt in het dagelijks leven. Wil je shoppen of het theater bezoeken? Naar de Twentse steden Hengelo, Almelo en Enschede is het een kwartiertje rijden. Je woont hier echt niet in the middle of nowhere.” In de bosrijke omgeving van het landhuis leeft veel wild. "Van hieruit kun je prachtige wandel- en fietstochten maken. Er ligt een mountainbikeroute van zeventig kilometer en mooie ruiterpaden.  En dat je lopend naar de golfbaan kunt is toch wel lekker. We hebben er gemak van, maar géén hinder. Voor de kleinkinderen is het hier fantastisch. Een zwembad, volop ruimte om zich te vermaken. Het is een plek van goud. Zeker weten dat toekomstige bewoners hier net zo zullen genieten als wij.”

+-
OVERDRACHT
Richtprijs prijs op aanvraag
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
BOUW
Soort woning VILLA
Type woning vrijstaande woning
Bouwjaar 1956
Bouwvorm bestaande bouw
Soort dak samengesteld dak
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte 405 m2
Inhoud 1815 m3
Perceel 89645 m2
INDELING
Slaapkamers 3
Voorzieningen ZWEMBAD
BUITENRUIMTE
Ligging vrij uitzicht, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
BERGRUIMTE
Berging / schuur vrijstaand hout
Garage
Garage CARPORT

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden


Heeft u hulp nodig bij het vinden van een passende woning? Ook dan zijn wij u graag van dienst. Klik op de knop, vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is ongeldig
OK

Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is verlopen. Neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Toegangscode niet actief

De toegangscode is niet geactiveerd, neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Aanvraag verzonden

Dank u voor het aanvragen van een toegangscode. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Aanvraag verzonden

Uw aanvraag voor toegang tot deze woning is doorgestuurd naar onze makelaars. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Toegang tot ons exclusieve aanbod

Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Toegangscode aanvragen voor

Woning ID : {[property_id]}
Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Neem contact op met
{[name]}

Versturen

Neem contact op

Versturen

Plan een bezichtiging

{[property_name]}
Versturen

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden

Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Bedankt voor uw aanvraag

Wij helpen u graag bij het vinden van een passende woning, binnen 24 uur nemen we contact met u op.
OK

Bedankt voor uw bezichtingsaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Bedankt voor uw contactaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK