Gelegen in een schitterend stukje Twente - Burbach Roycroft

Gelegen in een schitterend stukje Twente

Nederland
Langeveen
€ 1.150.000
232 m2
aan rustige weg

Meer details

Gelegen in een schitterend stukje Twente
Landhuis met allure in de streek van stuwwallen, essen en hoogveen

Stel je bent eigenaar van een installatiebedrijf en je mag voor jezelf een nieuw huis bouwen. Dan pas je natuurlijk de meest innovatieve technische oplossingen toe. Dat precies is het verhaal van dit fraaie functionele landhuis in het buitengebied van Langeveen. Over wérkelijk alles is nagedacht, tot in detail. Kosten noch moeite zijn gespaard. Dat heeft geresulteerd in een schitterende, energiezuinige woning die luxe, harmonie en rust ademt. En die perfect verweven is met het typische Twentse coulisselandschap. Terecht een huis om trots op te zijn!

Landelijk
Aan het begin van de Vlierakkersweg staat een landhuis met karakter. De entree, gekenmerkt door symmetrie, geeft het huis allure. Deze wordt geflankeerd door twee vleugels, die dan weer nét niet symmetrisch met de woning zijn verbonden. Daardoor krijgt het ontwerp een zekere speelsheid. Zijn landelijke uitstraling ontleent de woning aan het met riet gedekte zadeldak, voorzien van aangekapte dakkapellen. De vensters met roedeverdeling en hier en daar glas-in-lood. Aan de sierlijke rollagen. Aan het met gebakken waalklinkers verharde erf en de schuur-in-Twentse-stijl. En waar je ook bent, binnen of buiten, overal ervaar je de landelijke omgeving.

Technische snufjes
Tal van voorzieningen zijn aangesloten op een geavanceerd domotica-systeem. Zo is de verlichting - waaronder veel inbouwplafondspots – centraal én per vertrek regelbaar. Datzelfde geldt voor de audio-installatie: in het hele huis kun je van muziek genieten. Een klimaatbeheersingssysteem zorgt voor een constant en comfortabel woonklimaat gedurende alle seizoenen. Verder kent dit huis een centraal stofzuigsysteem, waarvan de motor zich in de kelder bevindt. Geruisloos stofzuigen dus, terwijl de stofdeeltjes naar buiten worden afgevoerd.

Weldoordacht
Denkwerk en enthousiasme hebben geleid tot een weldoordacht ontwerp, met kwaliteit en leefcomfort voorop. Met een belangrijk aandeel ook van de vaklieden, mensen met passie voor ambacht, die aan dit landhuis hebben gewerkt. Deze woning heeft een hoogwaardig afwerkingsniveau. Het interieur kenmerkt zich door lichte tinten en maatwerk. De modern-landelijke sfeer is doorgevoerd in alle vertrekken. Dat schept een aangename sfeer van eenheid en rust. Het landhuis heeft een samengesteld dak, waarbij géén dakvlak dezelfde helling heeft. Vakbekwame rietdekkers hebben dit tot een strak geheel weten te maken, zodat alle dakranden op dezelfde hoogte eindigen. Dan de op afstand bedienbare screens: zowel de bakken als geleiders zijn onzichtbaar weggewerkt in de kozijnen. Rondom de woning is een grindbed aangelegd voor de opvang van hemelwater dat via het dak naar beneden komt. Waar nodig zijn koperen gootstukken aangebracht. Nog een bijzonderheid: het dak is vrij van doorvoeren. Deze zijn namelijk keurig weggewerkt in de schoorsteen. Overbodig te zeggen dat de woning uitstekend is geïsoleerd.

DE BEGANE GROND

Hal & kelder
Vanaf het uitgestrekte erf voert een klinkerpad naar de robuuste voordeur, omzoomd door glas-in-loodramen en voorzien van een fraaie overkapping. Hier kom je de hal binnen, de hoofdentree. De vide, met trappenhuis, zorgt voor een mooie lichtinval. De lichtbeige natuurstenen vloer loopt vanuit de hal door richting woonkeuken, bijkeuken en achter-entree. Een massief eikenhouten trap in de hal geeft toegang tot de royale kelder. Deze bestaat uit een hal, een aparte berging waarin de motor van het centrale stofzuigsysteem is geïnstalleerd, en een grote multifunctionele ruimte. Kortom: een kelder met mogelijkheden.

Woonkeuken
Een belangrijke woonwens was een royale leefkeuken. Een gezellig thuis. Een zoete inval, waar je je gasten met Twentse gemoedelijkheid onthaalt. Een keuken voorzien ook van alle kookgemakken. Met een onbelemmerd zicht op de omringende landerijen en met aangrenzend een gróót overdekt terras. Dit komt dus allemaal samen op deze centrale plek.

De keuken – een U-opstelling – is uitgevoerd in modern-landelijke stijl, met witte fronten en een werkblad van composiet (antraciet gemêleerd). Boven de extra brede inductiekookplaat is een designafzuigkap uit glas geplaatst, fraai opgehangen aan het plafond. Een wandmeubel-in-stijl, ambachtelijk maatwerk van de interieurbouwer, bevat de inbouwapparatuur, topkwaliteit van Miele. Onder meer een oven, combimagnetron en koffiemachine. Verder is een werkplek geïntegreerd in het wandmeubel, waarbij de bekabeling van de computerapparatuur onzichtbaar is weggewerkt. Over details gesproken….

Overdekt terras
Dubbele tuindeuren geven vanuit de keuken toegang tot een riant terras met een houten vloer. Het terras is grotendeels overdekt en bevindt zich deels onder de blote hemel. De houten constructie bestaat uit stoere staanders en liggers. De overkapping is strak afgetimmerd met een van inbouwspots voorzien plafond. Het overdekte terrasgedeelte is rondom afsluitbaar door middel van op afstand bedienbare elektrische screens. Zo kun je er ook als er een fris windje staat beschut zitten.

Living
De keuken en aangrenzende living zijn van elkaar gescheiden door ensuite schuifdeuren met glas-in-lood. De living is ingericht in de linkervleugel van de woning. Door alle vensters komt de groene omgeving binnen. En ook hier weer die aangenaam lichte tinten. De living heeft een fraaie natuurstenen schouw met een inbouwsfeerhaard op gas, op afstand bedienbaar. Knus, maar ook lekker warm. Er zijn hoge plinten aangebracht en het plafond is afgewerkt met een sierlijst. Als je kijkt naar het wandmeubel-op-maat en de vensterbanken is al gauw duidelijk: hier zijn vakmensen aan het werk geweest met liefde voor ambachtelijk werk.

Bijkeuken & achter-entree
Terug naar de woonkeuken. Van hieruit (én vanuit de eerder genoemde hal) is de bijkeuken bereikbaar. De wanden zijn hier betegeld en er is een handig aanrechtblok met spoelbak in exact dezelfde stijl als de woonkeuken. Verder is er een plateau waarop de wasmachine en de droger (op werkhoogte) staan. De woonkeuken geeft eveneens toegang tot de achter-entree. Hier bevindt zich de toiletruimte, met een designtoilet en een wastafel, omringd door een blad van composiet (antraciet gemêleerd) met daaronder een badmeubel. Eveneens in de hal is een garderobenis met een ombouw van vaste kasten (maatwerk). Ook de meterkast vinden we hier.

Inwoning/levensloopbestendig
De hier boven genoemde hal aan de achterzijde geeft toegang tot de rechtervleugel van het landhuis. Deze was in het verleden in gebruik als ‘aanleunwoning’ voor een inwonende ouder. Dit aparte woongedeelte, met gezamenlijke hal dus, is uitgevoerd in dezelfde stijl als de hoofdwoning. Alleen ligt er geen vloer van natuursteen maar van pvc in een sfeervolle houtlook. Verder is er net zo uitstekend voor gezorgd! De aanleunwoning heeft een volwaardige open keuken (modern-landelijke stijl) met aangrenzend een zit-/eetgedeelte. Verder is er een slaapkamer met aangrenzend een mooie badkamer met inloopdouche, wastafel met badmeubel en – achter een wand – een hangtoilet. Eigenlijk was het plan om hier in de toekomst een royaal slaapvertrek en een complete badkamer te realiseren. Om zo het huis levensloopbestendig te maken.

BOVENVERDIEPING


Via de massief eikenhouten trap (met antislip-strips) in de hoofdhal kom je op de overloop. Dankzij de vide is het ook hier aangenaam licht. Op deze etage bevinden zich drie echt ruime en tegelijkertijd knusse slaapkamers, een luxe badkamer, een separate toiletruimte en een technische ruimte. De riante hoofdslaapkamer is gesitueerd boven het eerder genoemde overdekte terras. Deze kamer heeft een dakkapel en een gigantische vaste kastenwand die zich uitstrekt over de volle lengte van de kamer. Véél ruimte voor de garderobe dus! Verder bevindt zich een ruim slaapvertrek in elke vleugel. Eén ervan is ingericht als sportruimte. In de slim ingedeelde badkamer zien we de modern-landelijke sfeer van de woonkeuken terug. Er is een (bubbel)ligbad en een zeer ruime inloopdouche. De dubbele wastafels zijn verzonken in een blad van composiet (antraciet gemêleerd), met daaronder een badmeubel.

BIJGEBOUWEN


Twentse schuur/garage
Twee gemetselde zuilen (met verlichting) markeren de toegang tot het uitgestrekte, met gebakken waalklinkers bestrate erf. De zuilen zijn voorbereid op plaatsing van een (elektronische) poort. Op het erf staat een kolossale vrijstaande schuur, ontworpen naar origineel Twents voorbeeld. Dit bouwwerk is geheel opgetrokken uit steen en vervolgens bekleed met dakpansgewijs aangebrachte rabatdelen. Het rietgedekte zadeldak accentueert het landelijk karakter van de schuur, perfect aansluitend bij de sfeer van het woonhuis. De schuur bestaat uit een breed open gedeelte in het midden, in gebruik als carport. Hier zien we weer robuust gebintwerk. Aan weerszijden van de carport bevindt zich een garage (of opslagruimte, wat u maar wilt…) met dubbele openslaande deuren.

De tuin
Het landhuis is gelegen in een uitgestrekt groen gebied, een mix van natuur en cultuurlandschap. Rond de woning is een groot gazon aangelegd, omzoomd door een border met vaste beplanting. Met hagen, heesters en composities van bomen is een tuin gecreëerd die privacy biedt en tegelijkertijd, via doorkijkjes, is verbonden met het omringende landschap. Het is hier onbekommerd genieten van weidse uitzichten. Het overdekte terras is al ter sprake geweest. Lijnrecht daar tegenover is een zonneterras aangelegd. Dankzij een computergestuurd beregeningssysteem (mét ontijzeringsfilter) ligt de tuin er ook in droge periodes lekker groen bij.

EN VERDER…


Boodschappen, sporten & school
In Langeveen zelf is een basisschool. Voor de dagelijkse levensbehoeften zijn het nabijgelegen Tubbergen (10 km) of Geesteren (6 km) de aangewezen dorpen. Aan Vlierakkersweg 1 lieten ze de boodschappen handig bezorgen door de supermarkt.

Wat Langeveen wel heeft zijn sportverenigingen: voetbal, handbal, tennis, volleybal. Gemeenschapshuis De Gaarf is uitgerust met een sportzaal. Overigens is de omgeving een walhalla voor paardensportliefhebbers. Zo is Geesteren bekend om zijn hippische topevent CSI Twente. Ook carnavalsvierders zijn hier in de juiste omgeving. En wie van kunst houdt: het levendige Ootmarsum, hét kunststadje van het oosten, ligt in de buurt.

De stad Almelo, met zijn uitgebreide voorzieningenniveau (voortgezet en beroepsonderwijs, ziekenhuis, treinstation), bevindt zich op zo’n 15 kilometer. Met de auto nog geen 20 minuten. Via Vriezenveen en Hardenberg pak je autosnelweg A35, richting Hengelo en Enschede. Met een aansluiting op de A1 richting randstad. Overigens is Langeveen behoorlijk centraal gelegen tussen Zwolle (internationale school) en Enschede (internationale bedrijvigheid). 

De omgeving
Langeveen is gelegen in een wonderschoon, authentiek stukje Twente, gekenmerkt door stuwwallen, essen, houtsingels en waardevolle natuur. Her en der in het landschap duiken historische boerenhoeves op. De namen van de dorpen in de deze streek zeggen het al: dit was ooit een uitgestrekt veengebied. Neem de Engbertsdijksvenen, één van de laatste natuurterreinen in Europa met levend hoogveen. Uniek en daarom aangewezen als Natura2000-gebied. De heikikker is hier thuis. Ook kraanvogels strijken geregeld neer in de Engbertsdijksvenen. Natuurschoon op steenworp afstand. Verder is er landgoed Bruinehaar en recreatieplas De Koele. Nog twee pareltjes, het Springendal en het Dal van de Mosbeek, zijn enkele kilometers verderop gelegen. In de regio ligt een uitgebreid routenetwerk. Wie houdt van de natuur, van wandelen, fietsen of paardrijden, komt hier helemaal aan zijn of haar trekken.

+-
OVERDRACHT
Vraagprijs € 1150000 K.K.
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
BOUW
Soort woning LANDHUIS
Type woning vrijstaande woning
Bouwjaar 2005
Bouwvorm bestaande bouw
Soort dak schilddak
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte 232 m2
Inhoud 991 m3
Perceel 7000 m2
INDELING
Kamers 8
Slaapkamers 4
BUITENRUIMTE
Ligging aan rustige weg, vrij uitzicht, landelijk gelegen
Tuin tuin rondom
BERGRUIMTE
Berging / schuur vrijstaand steen
Garage
Garage vrijstaand steen

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden


Heeft u hulp nodig bij het vinden van een passende woning? Ook dan zijn wij u graag van dienst. Klik op de knop, vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is ongeldig
OK

Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is verlopen. Neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Toegangscode niet actief

De toegangscode is niet geactiveerd, neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Aanvraag verzonden

Dank u voor het aanvragen van een toegangscode. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Aanvraag verzonden

Uw aanvraag voor toegang tot deze woning is doorgestuurd naar onze makelaars. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Toegang tot ons exclusieve aanbod

Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Toegangscode aanvragen voor

Woning ID : {[property_id]}
Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Neem contact op met
{[name]}

Versturen

Neem contact op

Versturen

Plan een bezichtiging

{[property_name]}
Versturen

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden

Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Bedankt voor uw aanvraag

Wij helpen u graag bij het vinden van een passende woning, binnen 24 uur nemen we contact met u op.
OK

Bedankt voor uw bezichtingsaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Bedankt voor uw contactaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK