Oukoop 4 - Burbach Roycroft

Oukoop 4

Oukoop 4, 3626 AW Nieuwer ter Aa
Nederland
Nieuwer Ter Aa
€ 1.950.000
390 m2
aan water
G

Meer details

Je bent jong en je wilt weg uit Amsterdam. De drukte van de stad inwisselen voor een buitenleven met beesten en een moestuin. En lekker op jezelf zijn. Met dat idee begonnen Len en Leo begin jaren tachtig hun zoektocht naar een woning. Die vonden ze in Nieuwer Ter Aa, aan de oever van de Angstel. Een markant boerenerf met twee hoofd- en verschillende bijgebouwen, omringd door weilanden met koeien en schapen. “Het was al een poosje niet meer bewoond. Her en der stonden wat landbouwwerktuigen die de boer had achtergelaten. Beetje verwaarloosd en overwoekerd. Vergelijk het met zo’n verlaten dorpje ergens in een uithoek van Frankrijk. Van het sfeertje dat we er aantroffen waren we onmiddellijk gecharmeerd.”

Streekeigen

Aan de woonboerderijen moest destijds het één en ander gebeuren voor ze er hun intrek konden nemen. De renovatie was in goede handen bij een ervaren timmerman. Met passie voor zijn vak, met gevoel voor historie en respect voor streekeigen bouwkunst. Kortom: iemand die weet wat hij doet. Dat zie je terug in de rietgedekte kap, in de sierlijk uitgewerkte windveren, de authentieke schuiframen met roedeverdeling en de houten luiken. Karakteristieke details als stalraampjes en knipvoegen zijn behouden. Van de ingestorte kapberg is het dak hergebruikt voor een theekoepel-in-stijl. Het buitenverfwerk van alle gebouwen is uitgevoerd in oorspronkelijke kleuren. In het interieur is een aantal imposante eiken gebinten zichtbaar. Fraai zijn ook de paneeldeuren en de bewerkte kozijnlijsten. Uiteraard is er ook comfort toegevoegd. Zoals dakisolatie en vloerverwarming.

Woonboerderij I

Oorspronkelijk waren het twee separate woonboerderijen met (nog steeds) ieder een eigen huisnummer. Deze zijn met elkaar verbonden door een bescheiden, transparante constructie. Die ‘scheiding’ van weleer is overigens eenvoudig te herstellen, wat het complex geschikt maakt voor dubbele bewoning. De grootste woonboerderij heeft een zee aan ruimte. Beneden is een ruime living met houtkachel. Op de voormalige deel bevinden zich drie slaapkamers én twee badkamers. Afgezonderd van de rest is de masterbedroom gelegen. Deze heeft een aparte kleedruimte. En een royale luxe privé-badkamer, voorzien van een (inloop)stoomdouche, twee wastafels en een vrijstaand ligbad. Op de ‘boerenvloer’ van estrikken komt het sanitair mooi tot zijn recht. Op de bovenverdieping bevinden zich nog eens twee ruime (slaap-/werk)vertrekken en een aparte bergruimte.

Woonboerderij II

De iets kleinere en in wit uitgevoerde woonboerderij is grotendeels ingericht als (giga) woonkeuken annex living. Verderop in het langgerekte gebouw is een fijne werkkamer gerealiseerd. Natuurlijk kan deze ook dienst doen als speel-, tv- of slaapkamer. Op de eerste etage bevindt zich een woonunit, bestaande uit een woon- en een slaapvertrek en een eigen badkamer. In de loop van het voorjaar is dit in wit uitgevoerde zomerhuis the place to be. Een heerlijk licht vertrek, waar de zon aan alle kanten binnenkomt. Zoals gemeld heeft het een XL woonkeuken met een modern kookeiland, van alle gemakken voorzien. Kokkerellen is hier een sociaal gebeuren. Gezellig bijeen aan de grote tafel in de royale serre. Of op het aangrenzende terras waar het eveneens goed toeven is. Als de herfst zijn intrede doet en de dagen frisser worden, dan trekt de familie zich graag terug in de woonboerderij. Onder de sfeervolle Bourgondische dallen bevindt zich vloerverwarming die zorgt voor behaaglijkheid in alle vertrekken. Favoriete stek is de living in het voorhuis, lekker bij de gloed van de houtkachel.

Gastenhuis

Achter de (dubbele) boerderij bevindt zich - overdwars - een vrijstaand stenen bouwwerk, het vroegere gastenverblijf. Dit wordt momenteel voor meerdere doeleinden gebruikt. Een gedeelte is ingericht als mancave van de heer des huizes: werkkamer, biljart- en jachtkamer. Een sfeervol vertrek mét een houtkachel. Verder is er een aparte ruimte die de functie was- en droogkamer heeft.

Recreatiewoning

Waar ooit een kippenschuur stond is eind jaren negentig een recreatiewoning verrezen. Deze heeft uitdrukkelijk zijn eigen plek (van 2000 m2) met veel privacy. Het bijzondere bouwwerk is opgetrokken uit steen en bekleed met hout, geschilderd in authentiek donkergroen. Met zorg afgestemd op de omgeving. Er is een gezellige zitkamer met een schuifpui en een terras. En een leuke compleet uitgeruste keuken. Op de benedenverdieping ligt een houten vloer. Boven is een slaapkamer en een badkamer. “Een schattig huisje, met alles erop en eraan.” Verder staan er nog twee werkschuren op het perceel en een garage/carport met plek voor meerdere auto’s. Ook deze opstallen zijn prima onderhouden.

Leven met de seizoenen

Wonen op deze locatie is leven met de seizoenen Terwijl het kale hout nog grijs en grauw ziet aan het eind van de winter, kondigen de geelgroene uitlopers van de majestueuze oude treurwilg op de dijk de lente al aan. Langs de sloot staat een rij knotwilgen. En dan is er nog de boomgaard met hoogstam appels en peren. Met ‘buurtvrienden’ die ook een bongerd hebben wordt de gezamenlijke appeloogst naar de groenteman in het dorp gebracht. “Hij maakt er sap van, een puur product. De flessen appelsap verdelen we al naar gelang je hebt aangeleverd.” Over buren gesproken, die wonen op enige afstand. Langs de Angstel liggen twee boerenbedrijven. Voor het overige zijn het particulieren die een boerderij hebben gekocht. “Opvallend is dat hier steeds meer jonge gezinnen komen wonen”, vertelt Len. “Op de Angstel liggen enkele woonboten. Nee, dat is geen enkel bezwaar. Het zijn allemaal mensen die net als wij graag op zichzelf zijn. Als de rivier ‘s winters is dichtgevroren, da’s een ander verhaal. Dan zie je ineens de buurvrouw met een slee hout voorbijkomen. Of we staan samen op de schaatsen. Overigens hebben we wel een buurtapp, waarmee we elkaar attenderen op dingen die er toe doen.”

Varen

Zitplekken, zowel zonovergoten als schaduwrijk, zijn er te over. Rond de gebouwen en verder verspreid over het terrein en op de dijk. De dijk is overigens verhoogd na Wilnis. “Aan het water zitten is zo bijzonder. De rust, de vele watervogels. Dat is echt genieten. De zomerdag komen er bootjes voorbij. Je zit hier immers vlakbij de Vinkeveense plassen. Om te varen is het hier geweldig, je kunt alle kanten op. Wij gaan er ’s avonds wel eens op uit met de boot. Flesje wijn mee en een paar glazen. Met een half uurtje varen ben je op de Vecht. Een fantastisch tochtje!”

Nieuwer Ter Aa en Breukelen

Dan iets over Nieuwer Ter Aa, een dorp met ruim 450 inwoners, behorend tot de gemeente Stichtse Vecht. En dus géén bruisend uitgaansleven of shoppingplein. Er is een kleine basisschool. En een populaire buurtsuper die door (vrijwillige) dorpsbewoners wordt gerund. “Het is een hechte, vrij besloten gemeenschap. Erg vriendelijke mensen. Je doet nooit vergeefs een beroep op het dorp”, laat Len weten. “Maar eerlijk gezegd zijn wij meer gericht op Breukelen. Dat is een kwartiertje met de auto. Daar is een grotere basisschool en voortgezet onderwijs, van Vmbo tot Vwo.” Toen de kinderen jong waren betekende dat dagelijks brengen-en-halen. “Ja, dat is de prijs die je betaalt als je op een stek als deze woont. Wij kennen niet anders en hebben het nooit als een probleem ervaren. We combineerden het met boodschappen doen en andere zaken regelen. Toen onze kinderen ouder werden fietsten ze samen met de andere dorpsjeugd naar Breukelen. Met het pontje de rivier over en dan nog vijf minuten tot aan de school.”

Amsterdam en Utrecht

Het ruim één hectare omvattende terrein vormt een bomenrijke enclave te midden van de weilanden. “Het is zichtbaar vanaf de A2 en vanuit de trein. Dan zie je ineens een bosje opduiken. Nou, daar wonen wij!” De woning is gericht op het water. Op afstand en aan het oog onttrokken ligt aan de achterzijde de A2. “In de afgelopen 35 jaar is het hier begroeid geraakt met houtopstanden en bomen. Zij vormen een natuurlijk geluidsscherm. Maar heel eerlijk, je kunt de autoweg horen, een soort geruis op de achtergrond. Bij regenweer vanuit het westen is dat geluid wat sterker. Komt de wind uit het noorden, oosten of zuiden, doorgaans bij mooi weer dus, is het beduidend minder. Last? Nee, dan hadden we het hier niet zo lang volgehouden”, aldus Len. “Je woont hier wél mooi onder de rook van Amsterdam. Mijn man is zo’n veertig autominuten onderweg naar zijn werk op de Zuidas. Van huisdeur tot kantoordeur. En vanuit Breukelen is het openbaar vervoer met bus en trein uitstekend geregeld.” De ligging in het groene hart van de Randstad ervaren Leo en Len als aangenaam. “Heerlijk als je van je werk naar huis rijdt, de afslag Breukelen neemt en vervolgens ‘ons’ weggetje opdraait. Dan ben je in een andere wereld en valt alles van je af.”

Geborgenheid

Ruim vijfendertig jaar, onderbroken door een kort buitenlands avontuur, hebben Leo en Len hier gewoond. “In ‘ons eigen dorpje’ zeggen we wel eens. Hier zijn we jong geweest. Onze vier inmiddels volwassen kinderen zijn er opgegroeid en gehecht aan dit stukje geboortegrond. Het zijn echte buitenmensen geworden. Tuurlijk hebben ze wel eens gedramd van ‘we willen naast de school wonen!’. Maar dit was voor hen vooral een plek van geborgenheid. Waar ze konden ravotten en heel wat kattenkwaad hebben uitgehaald. Waar feesten werden gevierd en vrienden konden blijven overnachten.” Kortom: er liggen hier veel goede herinneringen. “Als we jonger waren zouden we dit zeker weer overdoen! Maar nu is de tijd rijp om naar iets kleiners uit te zien.”

+-
OVERDRACHT
Vraagprijs € 1.950.000 K.K.
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
BOUW
Soort woning WOONBOERDERIJ
Type woning vrijstaande woning
Bouwjaar 2011
Bouwvorm bestaande bouw
Soort dak zadeldak bedekt met riet en pannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte 390 m2
Inhoud 1479 m3
Perceel 10540 m2
Externe bergruimte 205 m²
INDELING
Kamers 12
Slaapkamers 9
Voorzieningen ALARMINSTALLATIE, ROOKKANAAL, DAKRAAM
Aantal badkamers 3
Badkamervoorzieningen 2 ligbaden, 3 douches, 3 toiletten
Aantal woonlagen 2
BUITENRUIMTE
Ligging aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, aan vaarwater
Tuin tuin rondom
BERGRUIMTE
Berging / schuur aangebouwd hout
Voorzieningen stromend water
Garage
Garage vrijstaand hout, CARPORT
Capaciteit 2 auto's
Energie
Voorlopig energielabel G
Verwarming CV-ketel, open haard en gedeeltelijke vloerverwarming
Warm water CV-ketel

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden


Heeft u hulp nodig bij het vinden van een passende woning? Ook dan zijn wij u graag van dienst. Klik op de knop, vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is ongeldig
OK

Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is verlopen. Neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Toegangscode niet actief

De toegangscode is niet geactiveerd, neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Aanvraag verzonden

Dank u voor het aanvragen van een toegangscode. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Aanvraag verzonden

Uw aanvraag voor toegang tot deze woning is doorgestuurd naar onze makelaars. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Toegang tot ons exclusieve aanbod

Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Toegangscode aanvragen voor

Woning ID : {[property_id]}
Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Neem contact op met
{[name]}

Versturen

Neem contact op

Versturen

Plan een bezichtiging

{[property_name]}
Versturen

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden

Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Bedankt voor uw aanvraag

Wij helpen u graag bij het vinden van een passende woning, binnen 24 uur nemen we contact met u op.
OK

Bedankt voor uw bezichtingsaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Bedankt voor uw contactaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK