Kerkeboslaan 3 - Burbach Roycroft

Kerkeboslaan 3

Nabij Den Haag en het Noordzeestrand: Villa in een fantastische groene leefomgeving
Nederland
Wassenaar
€ 2.100.000
268 m2
aan rustige weg

Meer details

Nabij Den Haag en het Noordzeestrand

Villa in een fantastische groene leefomgeving

Deze vrijstaande villa is onder architectuur gebouwd in 1952. De opdrachtgevers moesten in de Tweede Wereldoorlog hun huis in Den Haag noodgedwongen verlaten. Toen de vrede was teruggekeerd ging het echtpaar op zoek naar een fijne locatie waar ze, omringd door groen, rust en ruimte, comfortabel konden wonen. Met z’n tweeën, dat was de insteek. Want hun kinderen waren al uitgevlogen. Natuurlijk wel met voldoende ruimte voor logees, zoals hun kleinkinderen.

Zo is het begonnen

Aan de Kerkeboslaan 3 in Wassenaar, een rustige straat in een prettige buurt, werden hun wensen waar. Op een royale kavel verrees een vriendelijke witte villa met een rieten dak. Perfect gepositioneerd op het ruim 4000 vierkante meter omvattende perceel: op voldoende afstand van de openbare weg om privacy te waarborgen en met veruit de meeste grond áchter de woning gelegen. Om optimaal te kunnen genieten van de weldadig groene omgeving. Het werd een droomplek waar de familie – kinderen en kleinkinderen – graag bijeen kwam. Zo vertelt één van de kleinkinderen hoe haar grootvader met Pasen eieren verstopte tussen de bomen. “In onze beleving, we waren toen nog klein natuurlijk, hadden onze grootouders een gróót bos. Geweldig vonden we het om hier te spelen, best een beetje spannend met al die paadjes.” Verscholen in de achtertuin van Kerkeboslaan 3 ligt een stukje plaatselijke geschiedenis. Wassenaar is bekend om zijn historische buitenplaatsen. In vervlogen tijden liep de verbindingsroute tussen de diverse landgoederen in Wassenaar over dit perceel. Bijzonder dat er ooit door paarden voortgetrokken wagens en koetsen de tuin doorkruisten. De weg is verdwenen. Maar enkele imposante bomen vormen de stille getuigen van toen.

Familiehuis

Toen eind jaren zeventig de eerste bewoners beide waren overleden, bleef het huis in de familie. Nadat hun kinderen het nest hadden verlaten, namen de nieuwe eigenaar en zijn vrouw in 1983 hun intrek aan de Kerkeboslaan 3. Nog altijd het huis waar de familie geregeld bijeen kwam, vaak om te vieren. Het ‘grote bos’ werd geïntegreerd in een parkachtige tuin. “Mijn ouders hebben hun tuin ontworpen, samen met de toenmalige directeur van de Keukenhof”, vertelt hun dochter. “Ik weet nog dat we met z’n allen hebben geholpen met inplanten.” Haar vader heeft helaas niet lang mogen genieten van zijn nieuwe stek. Na zijn overlijden wilde haar moeder er echter absoluut niet weg. “Ze voelde zich veilig in haar vertrouwde huis en de omgeving. Ze genoot zó van de tuin. Het was voor haar als een warme deken. In de voormalige garagevleugel heeft ze eind jaren negentig een zwembad laten bouwen. Elke ochtend ging ze er zwemmen voor haar gezondheid. Ze voelde zich er prettig bij.” Ook de kleinkinderen bewaren vrolijke herinneringen aan het zwembad. “Een bezoek aan oma was altijd een feestje.” Overigens is het internationale karakter van Wassenaar terug te vinden in bijvoorbeeld het aantal ambassadeurswoningen.

OVER DE WONING

Deze villa is in 1952 gebouwd om er als echtelieden comfortabel te kunnen wonen. In die zin kun je gerust spreken over een royale woning. Het bestaande slaapvertrek mét badkamer op de benedenverdieping maakt het huis levensloopbestendig. Echter, naar de normen van de huidige tijd vraagt een gezin met kinderen wellicht méér leefruimte. Zo zouden op de zolderverdieping extra (slaap)kamers kunnen worden gerealiseerd, zeker na opbouw van een dakkapel. Voor het plaatsen van een vaste trap naar de zolder is beslist gelegenheid op de eerste verdieping. Ook op de begane grond zijn er zeker uitbreidingsmogelijkheden. Samen met de gemeente kan worden bekeken welke opties passen binnen het huidige bestemmingsplan. Overigens laat de wijk rond Kerkeboslaan 3 de laatste jaren verjonging zien. Steeds meer gezinnen met (opgroeiende) kinderen zijn er gaan wonen.

Tuingerichte L-vormige living

Achter de voordeur is een kleine entree met meterkast. Vervolgens kom je in de hal met een garderobe en toiletruimte. De trap naar de bovenverdieping, met smeedijzeren leuning en spijlen, is nog in originele staat. Vanuit de hal zijn de woonkamer én de keuken bereikbaar. Wij kijken eerst rond in de ruime L-vormige living. Dankzij meerdere ramen en twee deuren is deze zonnige leefruimte verbonden met de tuin. Direct achter de woning ligt een brede strook met bestrating. Heerlijk om hier te zitten, met uitzicht op het gazon, heesters en bomen in vele soorten en maten. De living heeft een schouw met een open houthaard. En verder is er vaste kastruimte.

Keuken, zit-/eetkamer, slaapvertrek met badkamer

Terug naar de hal en vervolgens naar de keuken, die aan de straatzijde is gelegen. Vanuit de keuken is de berging bereikbaar en (nóg een deur verder) de bijkeuken. Een trap vanuit de berging leidt naar de royale kelder, deels ingericht als wijnkelder, deels als opslagruimte met twee ruime ingebouwde kasten. Een apart gedeelte van de kelder is in gebruik als klusruimte. De keuken geeft eveneens toegang tot een fijne leefruimte. Hier werd niet alleen gegeten, rond de tafel was het ook goed toeven met familie en vrienden. Via de openslaande deur aan de achterzijde stap je een heerlijk beschut terras op. Met de tuin als groen decor was dit de favoriete plek van de laatste bewoonster. Toen bij haar de jaren begonnen te tellen is van de voormalige werkkamer (toegankelijk vanuit de hiervoor genoemde ontmoetingsruimte) een slaapkamer gemaakt met aangrenzend een badkamer.

Eerste verdieping & zolder

Aan de overloop op de eerste verdieping grenzen vier (slaap)kamers, twee badkamers en een separate toiletruimte. De ouderkamer is ruim en voorzien van een balkon met een fraai uitzicht op de groene omgeving. Verder is er een inloopkast/kleedruimte. Vanuit dit slaapvertrek is er rechtstreeks toegang tot een badkamer met ligbad, douchecabine, wastafel en bidet. Overigens is deze badkamer eveneens bereikbaar vanaf de overloop. Ook de tweede slaapkamer is ruim en heeft veel vaste kastruimte. Dit vertrek deed lange tijd dienst als studeer-/werkkamer. Slaapkamer nummer drie is wat kleiner, maar heeft wel een balkon en een eigen wastafel. Ook de vierde slaapkamer is wat kleiner. Verder is er een tweede, kleinere badkamer met doucheruimte en wastafel. Op de overloop bevindt zich een luik met een vlizotrap naar de royale bergzolder (met ruimte voor extra (slaap)kamers). Tot Kerkeboslaan 3 behoort een grote oprit en een vrijstaande garage met een op afstand bedienbare kanteldeur. Net als de vrijstaande schuur bevindt de garage zich opzij van de woning.

OVER WASSENAAR & OMGEVING

Onder de rook van de dynamische residentiestad Den Haag, vind je in Wassenaar de rust van een overigens allesbehalve saai dorp. De gemeente heeft ruim 26.000 inwoners. De vele expats die er wonen geven het dorp zijn verrassende, internationale sfeer. Wassenaar is ruim van opzet. Zowel het dorpshart met historische gevels als het groen worden gekoesterd. En er wordt vol ingezet op duurzaamheid. Het duingebied nabij Wassenaar en het verderop gelegen Noordzeestrand nodigen uit tot heerlijke wandel- en fietstochten. Om de waardevolle natuur tussen Wassenaar en Katwijk te behouden voor volgende generaties, wordt hier Nationaal Park Hollandse Duinen ontwikkeld.

Wassenaar is kleinschalig en overzichtelijk, terwijl tegelijkertijd alles wat je nodig hebt voorhanden is. Voor jong én oud. Zo is er een gevarieerd winkelaanbod, gezellige horeca en uitstekende catering. Je vindt er tal van sportvoorzieningen als golf, hockey, tennis, voetbal, atletiek en volleybal. Verder is er een zwembad en worden het jaar rond sportevenementen georganiseerd. Ook op cultureel gebied is er van alles te doen. Wassenaar heeft een bibliotheek, een filmhuis en een klein maar fijn theater. Bruisende muziekfestivals als het Dickens Festival, Plein Musique en het International Chamber Music Festival staan op het programma. Museum Voorlinde mogen we zeker niet vergeten. Wassenaar telt meerdere basisscholen, twee instellingen voor voortgezet onderwijs en op korte afstand aan aantal internationale scholen waaronder The American School in Wassenaar zelf, in Mariahoeve The British School, in Scheveningen de Franse en Duitse school en The International School in Kijkduin. Universiteitsstad Leiden ligt ‘om de hoek’. Nóg dichterbij is Den Haag gelegen, met een rijk aanbod aan theaters, musea, winkels, horeca, sport, evenementen. Overigens is vanuit Wassenaar ook Amsterdam prima bereikbaar.

+-
OVERDRACHT
Vraagprijs € 2100000 K.K.
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
BOUW
Soort woning Eensgezinswoning
Type woning vrijstaande woning
Bouwjaar 1952
Bouwvorm bestaande bouw
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte 268 m2
Inhoud 1215 m3
Perceel 4045 m2
INDELING
Kamers 7
Slaapkamers 3
Voorzieningen ALARMINSTALLATIE, TV-KABEL, ZWEMBAD, ROOKKANAAL
Aantal badkamers 3
BUITENRUIMTE
Ligging aan rustige weg, in woonwijk
Tuin tuin rondom
Balkon/dakterras balkon
BERGRUIMTE
Berging / schuur vrijstaand hout
Berging buitenberging
Garage
Garage aangebouwd steen
Capaciteit 1 auto
Voorzieningen Elektra en verwarming
Renovatie
Renovatie 1999

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden


Heeft u hulp nodig bij het vinden van een passende woning? Ook dan zijn wij u graag van dienst. Klik op de knop, vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is ongeldig
OK

Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is verlopen. Neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Toegangscode niet actief

De toegangscode is niet geactiveerd, neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Aanvraag verzonden

Dank u voor het aanvragen van een toegangscode. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Aanvraag verzonden

Uw aanvraag voor toegang tot deze woning is doorgestuurd naar onze makelaars. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Toegang tot ons exclusieve aanbod

Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Toegangscode aanvragen voor

Woning ID : {[property_id]}
Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Neem contact op met
{[name]}

Versturen

Neem contact op

Versturen

Plan een bezichtiging

{[property_name]}
Versturen

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden

Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Bedankt voor uw aanvraag

Wij helpen u graag bij het vinden van een passende woning, binnen 24 uur nemen we contact met u op.
OK

Bedankt voor uw bezichtingsaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Bedankt voor uw contactaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK