Fantastisch landhuis in de schatkamer van Twente - Burbach Roycroft

Fantastisch landhuis in de schatkamer van Twente

Nederland
Gemeente Losser
€ 975.000
193 m2
vrij uitzicht
B

Meer details

Eigentijds leefcomfort in een Saksische schil

Fantastisch landhuis in de schatkamer van Twente


Dit in 1992 degelijk gebouwde landhuis-in-Saksische-stijl heeft in 2019-2020 en 2022 een complete make-over gehad. Alleen de schil heeft zijn oorspronkelijke uitstraling behouden, inpandig is de woning volledig gestript en gemoderniseerd. Kosten noch moeite zijn gespaard om het interieur een eigentijds karakter te geven. Met als kernwoord LEEFCOMFORT. Stijlvol, weldoordacht, fraai & praktisch, een harmonieus geheel en nergens over the top. De missie van de huidige bewoners was het versterken van de verbinding met het omringende Twentse landschap. Dat is helemaal gelukt door het plaatsen van een glaspartij in de achtergevel. Eigentijds, zonder afbreuk te doen aan het Saksische karakter van het landhuis.

Dit landhuis brengt je een inspirerende omgeving voor thuiswerken, in alle rust en ruimte. En een fijne omgeving voor kinderen om in op te groeien. Veilig, geborgen, schone lucht, een zee aan speelruimte en midden in de Twentse natuur.

Make-over
Zoals gemeld is de schil, met de voor deze streek typerende Saksische uitstraling, intact gelaten. Kenmerkend is de handvormsteen, gemêleerd en warm van kleur. De gevels zijn opgetrokken in vakwerkstijl: een constructie (pen- en gatverbinding) van stoere eiken balken, opgevuld met metselwerk. Ook de topgevels zijn bekleed met eerlijk eikenhout, vergrijsd in weer en wind. Dakgoten zijn van koper. De vensters hebben een roedeverdeling, maar zijn wel voorzien van HR++-glas. Waar nodig/mogelijk is het huis na-geïsoleerd volgens de huidige normen. Aan de buitengevels zijn ledlampen geïnstalleerd die het huis aanlichten als de schemering invalt. Een prachtig plaatje.
De begane grond is – op de garage na – volledig voorzien van vloerverwarming en afgewerkt met een sfeervolle pvc-vloer in houtlook, gelegd in visgraatverband. Binnen is destijds een leidingsysteem aangelegd in de muren. Zo zijn ramen in de living voorbereid op het aansluiten van elektrische screens. Kabels zijn getrokken voor een goed functionerend netwerk. Mede met het oog op probleemloos thuiswerken en andere slimme voorzieningen.

Dit verveelt dus nóóit
De ongekende vrijheid achter de woning en het magnifieke uitzicht, dat kom je op weinig plekken tegen. De wadi, een rij knotwilgen, weilanden, houtsingels, imposante bomen. Hier hebben we het echt over Twentse groond. Waar je wordt getrakteerd op een vogelconcert. Waar de reeën elke ochtend vanuit de bosrand het kruidenrijke weitje inlopen. En waar je de vier seizoenen intens beleeft. Dit verveelt dus nóóit. Wie van het buitenleven houdt, is hier thuis. “Het is zó genieten. Eigenlijk hebben we dagelijks een vakantiegevoel”, laten de huidige bewoners weten.

DE BEGANE GROND


Hal, toiletruimte & badkamer
Het landhuis is op behoorlijk afstand van de Gronausestraat gelegen. Een lange oprit, die recentelijk is aangelegd, (met rotonde) van grijs split voert naar de hoofdentree en de aangebouwde stenen garage. Op de oprit is plek voor meerdere auto’s.

De robuuste voordeur, rijkelijk omringd door glas, is voorzien van een overkapping. De hal daarachter is ruim en geeft toegang tot verschillende vertrekken. Om te beginnen is van hieruit de garage rechtstreeks bereikbaar. Een andere (buiten)deur leidt naar de achtertuin. Een garderobekast en een (in 2020 compleet vernieuwde) meterkast grenzen aan de hal. Ook een stijlvolle toiletruimte bevindt zich hier. Deze is voorzien van een zwart hangtoilet en een zwart meubel met een design waskom en zwarte inbouwkraan. Grijs- en aardetinten van vloer en wanden vormen een smaakvolle combi. Verder geeft de hal toegang tot een badkamer, uitgevoerd in dezelfde stijl als de hiervoor beschreven toiletruimte. Hier vinden we een luxe inloopdouche en een zwart badmeubel met waskom. We gaan linksom en komen bij het trappenhuis en de brede (glazen) deur naar de woonkeuken.

Woonkeuken & kelder
De zéér ruime en luxe woonkeuken is bewust aan de achterzijde gesitueerd. Mede dankzij een grote glaspartij is het hier optimaal genieten van een oer-Twents landschap. De strak-moderne keuken, uitgevoerd in zwart, bestaat uit een wandmeubel-op-maat en een riant kook-/spoel-/eeteiland. In de wand is (slimme) inbouwapparatuur geïntegreerd. Zoals een stoomoven, een koffiemachine en een grote wijnkast. Verder is er veel opbergruimte.

Het keukeneiland is voorzien van een keramisch werkblad in betonlook. De losse inductie-elementen van het kookgedeelte (met aparte wokbrander) zijn afzonderlijk ingebouwd. In een koof aan het plafond is de afzuiger geïntegreerd. Praktisch gebruiksgemak en fraaie vormgeving gaan hier hand in hand. Verder is er een sous vide-apparaat en een warmhoudlade. “Hobbykoks kunnen hier helemaal los!”, verzekeren de huidige bewoners. De spoelbak is zwart, evenals de Quooker die je van koud, kokend of bruisend water voorziet. Het eetgedeelte biedt plaats aan een heel gezin. Voor een lange tafel is overigens nog plenty ruimte.

Voor de drie honden is in de keuken een eigen plek gecreëerd in een met hout creatief afgescheiden hoek. De woonkeuken geeft toegang (hardhouten open trap met antislip-strips) tot een grote kelder. Hier is de waterontharder geïnstalleerd. Via de brede schuifpui (zwart metaal, met horizontale roedeverdeling) in de achtergevel stap je een mega-terras op. Het uitzicht is werkelijk fantastisch. Nabij de living bevindt zich een tweede, kleinere schuifpui die toegang geeft tot de tuin.

Living
Woonkeuken en aangrenzende living zijn van elkaar gescheiden door middel van modern-industriële schuifdeuren (zwart metaal met glas). Een ensuite-idee dus. Deze vertrekken delen één strakke inbouwhaard, aan weerszijden voorzien van glas en op afstand bedienbaar. “Het vlammenspel van juist déze elektrische haard is heel natuurgetrouw.” De living strekt zich uit over de volle breedte van de hoofdwoning. Je kunt er heerlijk vrij zitten. Alle ramen hebben een authentieke roedeverdeling. Nabij de keuken is het eetgedeelte ingericht. “Daar zitten we vooral als we gasten aan tafel hebben. Verder zijn we eigenlijk altijd in de keuken.”

Garage
Terug naar de hal en vervolgens naar de (zonder overdrijven…) royale garage. Deze is opgetrokken in spouw en voorzien van een pannendak. Er is plek voor minstens twee auto’s, meerdere fietsen en een heleboel andere spullen. Aan de achterzijde is een loopdeur, aan de straatzijde bevinden zich dubbele openslaande garagedeuren. Wie dat wenst zou aan de garage een andere aantrekkelijke bestemming kunnen geven. Eventueel door de flinke bovenverdieping erbij te betrekken. Het plaatsen van een vaste trap ter plekke behoort namelijk tot de mogelijkheden. Wat te denken van inwoning? In de aangrenzende hal is immers al een badkamer. Een andere optie is wellicht kantoor-/praktijkruimte, chillruimte voor de jeugd, fitness-/wellness room, B & B... Zomaar een paar ideetjes.

DE EERSTE VERDIEPING


Werkplek & badkamer
Een zwarte open trap (met antislip-strips) voert vanuit de hal naar de eerste verdieping. Ook deze etage is – op de badkamer na - geheel belegd met dezelfde pvc vloer. Mede dankzij een dakkapel biedt de overloop ruimte voor een fijne werkplek met zicht op de groene omgeving. De badkamer kun je gerust luxe noemen. Dezelfde stijl en kleuren als de badkamer en toiletruimte beneden ontmoeten we hier weer: grijs- en aardetinten. De van dimbare inbouwspots voorziene badkamer is uitgerust met een zwart vrijstaand ligbad (witte binnenkant), een zeer ruime 2 persoons inloopdouche, een duo-badmeubel met twee zwarte waskommen en zwarte inbouwkranen en tenslotte een hangtoilet. Ook dat is zwart.

Drie slaapkamers
Verder grenzen aan de overloop drie slaapvertrekken, alle voorzien van airco, mét luchtzuivering. Naast koelen kan deze airco-installatie ook verwarmen. Ook hebben alle kamers op afstand bedienbare rolluiken (app). De aan de achterzijde gelegen ouderkamer is royaal. De beide (draaikiep)ramen (met roedeverdeling) kijken uit over de groene omgeving. In een vaste kastenwand met schuifdeuren is plek voor véél garderobe. Aan de voorzijde zijn nog eens twee ruime en knusse slaapkamers gelegen.

Vliering, tussenruimte & garageverdieping
Via een luik op de overloop is een flinke vliering bereikbaar. Eveneens vanaf de overloop is een tussenruimte/zolder toegankelijk, die vervolgens uitkomt op de grote garageverdieping. In de tussenruimte, in gebruik als opslagruimte, is de cv-ketel geïnstalleerd, evenals een extra warmwaterreservoir. “Ook al staat iedereen tegelijk voluit te douchen, de waterstraal blijft krachtig en je zit nooit zonder warm water.”

TUIN EN DIRECTE OMGEVING


Altijd een terras in de zon of schaduw
Aan de achterzijde van de woning zijn meerdere terrassen aangelegd. Altijd wel ergens kun je de zon pakken (tenminste… als die zich laat zien). Of de schaduw, want ook dat kan erg prettig zijn. En waar je ook zit, overal kijk je prachtig weg. Over het magnifieke terras nabij de woonkeuken hadden we ’t al. Dan is er verderop, tegen het weiland, nog een loungeplek voor zonaanbidders. Het terras aan de andere kant, vlakbij de beek, is dé plek voor een ontbijtje in de ochtendzon. Verder zorgen hier hoge bomen een groot deel van de dag voor schaduw.

De achtertuin gaat op in de natuurlijke omgeving. De overgang is ‘vaag’, een vanuit ecologisch perspectief bewuste keuze. Zo is net buiten de erfgrens een wadi aangelegd waarin de nabijgelegen Elsbeek, in geval van extreme regenval, zijn overtollige water kwijt kan. Ook de hemelwaterafvoer van het landhuis verloopt – via een ondergronds buizenstelsel – naar deze wadi. Hier is een stukje nieuwe natuur in de maak, waar tal van dier- en plantensoorten zich thuis zullen gaan voelen. Overigens zijn in het gazon verzonken sproeikoppen aangebracht. Deze kunnen worden aangesloten op een beregeningsinstallatie.

LOSSER EN OMGEVING


De Gronausestraat is een doorgaande weg naar het nabijgelegen Losser, ofwel de Schatkamer van Twente. Dit gemoedelijke Twentse dorp heeft goede voorzieningen als een basisschool, winkels, supermarkt en gezellige horeca. Voor je dagelijkse boodschappen kun je er prima terecht. Ook sportievelingen komen er aan hun trekken. Er zijn accommodaties voor onder meer voetbal, tennis, hockey, golf en paardrijden. En er is een sportschool. Vijf minuten fietsen en je bent er. En wie stadse voorzieningen wenst, hoeft niet ver. Oldenzaal en Enschede bevinden zich op hooguit 15 autominuten. Hier vind je scholen voor voortgezet onderwijs, een universiteit, theater, schouwburg, bioscoop, treinstation. En niet te vergeten: je kunt er gezellig shoppen.

Noaberschap
Deze buurt nabij Losser staat te boek onder de naam De Zoeke. Twentse noaberschap wordt hier in ere gehouden. Nieuwkomers zijn echter uitdrukkelijk vrij om hierbij al dan niet aan te sluiten. Wie ‘ja’ zegt weet zich opgenomen in deze warme, gastvrije buurtschap.

Wandelen & fietsen
De omgeving van Losser nodigt uit tot heerlijke fiets- en wandeltochten. Steek de straat over en je bent al gauw aan de oever van de Dinkel. Dit schitterende riviertje heeft recentelijk zijn oorspronkelijk meanderende loop weer teruggekregen. Dit bijzondere herinrichtingsproject maakt het landschap klimaatrobuust en geeft een boost aan biodiversiteit. De natuur mag hier zijn gang gaan. En daar zit de toekomstige bewoner van dit landhuis met de neus bovenop.

Snel richting Randstad, en weer terug…
De autoverbinding met de Randstad is prima voor elkaar. Vanaf Gronausestraat 306 rijd je – via de Euregioweg – in zo’n tien minuten de A35 op. Met een uurtje ben je in Amersfoort, zo leert de eigen ervaring. De weg terug, naar de heerlijke rust van Twente, is even snel uiteraard.

+-
OVERDRACHT
Vraagprijs € 975000 K.K.
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
BOUW
Soort woning LANDHUIS
Type woning vrijstaande woning
Bouwjaar 1992
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte 193 m2
Inhoud 914 m3
Perceel 3505 m2
INDELING
Kamers 7
Slaapkamers 3
Voorzieningen ROLLUIKEN, AIRCONDITIONING, SCHUIFPUI
BUITENRUIMTE
Ligging vrij uitzicht, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
BERGRUIMTE
Garage
Garage aangebouwd steen

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden


Heeft u hulp nodig bij het vinden van een passende woning? Ook dan zijn wij u graag van dienst. Klik op de knop, vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is ongeldig
OK

Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is verlopen. Neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Toegangscode niet actief

De toegangscode is niet geactiveerd, neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Aanvraag verzonden

Dank u voor het aanvragen van een toegangscode. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Aanvraag verzonden

Uw aanvraag voor toegang tot deze woning is doorgestuurd naar onze makelaars. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Toegang tot ons exclusieve aanbod

Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Toegangscode aanvragen voor

Woning ID : {[property_id]}
Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Neem contact op met
{[name]}

Versturen

Neem contact op

Versturen

Plan een bezichtiging

{[property_name]}
Versturen

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden

Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Bedankt voor uw aanvraag

Wij helpen u graag bij het vinden van een passende woning, binnen 24 uur nemen we contact met u op.
OK

Bedankt voor uw bezichtingsaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Bedankt voor uw contactaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK