Exclusieve droomvilla in Aruba: tropische luxe en ultieme privacy op het paradijselijke One Happy Island
Boegoeroei 103
-Aruba
Warme winters, zinderende zomerdagen en nauwelijks regen. Parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Welkom op Aruba, misschien wel het fijnste eiland van de Caribbean. Niet voor niets wordt Aruba liefkozend One Happy Island genoemd; het leven is er laid-back en de mensen zijn het gelukkigst. Met ultieme privacy, een betoverend uitzicht en de allermooiste tuin, is deze villa werkelijk een droomvilla te noemen.
Op slechts een kwartiertje van Reina Beatrix Airport zwaait de toegangspoort automatisch open. Palmen alsof ze er al eeuwen zijn, een mini-tempeltje en een Boeddhabeeld (gekregen, dus brengt het geluk) wijzen de weg naar deze oogverblindende witte villa in de wijk Boegoeroei. Noord-Aruba, waar de levendigheid en de mooiste stranden nooit ver weg zijn. Maar hier, in deze parel van het eiland, kun je je alleen op de wereld wanen. Kom maar op met die hangmat. Hier begint het grote genieten…
Wat een panorama
De grand-villa ligt op een heuvel. Dat belooft een weids uitzicht. Uitzicht op de immer blauwe horizon en als het begint te schemeren op de oneindige lichtjeszee die de luxe highrise hotels uitstralen, als sterren aan het firmament. Daarachter gloort de eindeloze Caribische zee met z’n wonderschone koraalriffen en exclusieve strandjes. Een view uit duizenden. Verrassing in de tropen Betoverend zijn ook de vele verrassingen van deze villa. De huidige eigenaar heeft er bijna zijn levenswerk van gemaakt om alles niet alleen te verduurzamen, maar ook te voorzien van de meest utopische snufjes die je maar kunt bedenken. Zonnepanelen en overal de allermodernste, energiezuinige airco’s uiteraard. Maar ook op afstand bedienbare sproeiers voor de magische tuin, verlichting die zelfs vanuit Nederland te regelen is, 15 camera’s, automatische vlotters voor het zwembad, een generator die het overneemt als de stroom weer eens is uitgevallen op het eiland en een water-terugwin installatie; spreek een wens uit en hij is al vervuld. Een Nederlands bedrijf dat vanuit Aruba de jongste technologische ontwikkelingen in Amerika volgt, denkt graag met hem mee.
En Johan Cruijff…
Villa Boegoeroei zit vol verhalen. Een wel heel mooie is deze: De vader van de huidige eigenaar verwelkomde er ooit ‘nummer 14’. Dat was bij de opening van de eerste Cruijff Court in 2006. Senior zorgde voor een heerlijk diner, waarvan hij het vlees uiteraard grilde in de knusse tropische buitenbar. Een Caribische barbecue met de legendarische Johan, welke villa kan dat nu op z’n naam schrijven…
Uniek stukje grond
Het was zijn vader ook, die de riante woning liet bouwen. Hij kocht het bijna 2000 m2 grote perceel eind jaren 80. Stralend verliefd was hij geworden op het benedenwindse eiland. “Toen mijn vader emigreerde, huurde hij de eerste jaren een huis op Aruba. Maar toen dit perceel in de verkoop kwam greep hij zijn kans.” Meer dan een fundering en een fantastisch ontwerp was er destijds nog niet voor dit unieke stukje grond.
Bijzonder ruim opgezet
Zeven slaapvertrekken, zes badkamers, drie livings, een vide met een bibliotheek en het speels halfronde zwembad verrezen er. Bijzonder ruim werd alles opgezet. De witte villa heeft een vloeroppervlak van 733 m2, waarvan de villa zelf twee separate etages telt. De bovenste is het hoofdverblijf en werkelijk schitterend. Binnen en buiten vloeien hier vanaf de speelse ronde swimmingpool naadloos in elkaar over. Letterlijk, want vanaf het terras loop je zo door naar de living, wanneer de roedeverdeelde deuren als een harmonica aan de kant zijn geschoven. Het enige dat verraadt dat je toch werkelijk ín de woning bent, zijn de halfronde bovenlichten die haast koloniaal aandoen. Ook fijn: op het overdekte terras zijn slim meerdere ventilatoren in het plafond verwerkt. Functioneel maar ook sfeervol, en ze verlichten het terras in de avonduren.
En toch knus
Deze etage is ongekend riant, een gevoel dat wordt versterkt doordat het dak vanaf het terras alleen maar hoger wordt. Dat biedt ruimte aan een vide over de hele breedte, bereikbaar via de statige bordestrap. De vide is nu ingericht als kantoor met openslaande deuren naar een terras aan de ene kant, en een open bibliotheek aan de andere. De slaapvertrekken met elk een privébadkamer zijn onder de vide te vinden, op gelijke vloer met de living en de knusse landelijke keuken.
Een live-in?
Het grote appartement met, 2 grote slaapkamers, op de begane grond is zelfstandig te gebruiken. Ook is op de begane grond een appartement met seperate grote keuken gevestigd. Wie zouden de nieuwe bewoners kunnen zijn? Een echtpaar dat vervroegd met pensioen is bijvoorbeeld, en tegen ‘kost en inwoning’ het perceel en de panden onderhoudt. Privacy gegarandeerd, ook wanneer de toekomstige eigenaar zou besluiten het onderste vertrek voor shortstay te verhuren. Dat zou overigens ook heel goed kunnen in het guesthouse, dat de derde volledige woning op het perceel is. Ook hier lopen binnen en buiten heerlijk in elkaar over en is het panorama precies zo betoverend als in het hoofdverblijf. Immers: hoe hoger je leeft, hoe beter het uitzicht. Op de begane grond van het gastenhuis is ruimte gemaakt voor liefst vier auto’s.
Aruba op z’n mooist
Het mag duidelijk zijn: Senior liet deze grand-villa zo bouwen dat Aruba op zijn allermooist uitkomt. Maar dat is lang niet alles. De uitgekiende ligging omarmt ook het passaatbriesje, dat verkoelend om de hoek komt waaien én zorgt ervoor dat de terrassen de fijnste mix tussen zon en schaduw bieden. Hier is alles uitgebalanceerd en goed doordacht, al voelt het alsof het gewoon zo moet zijn. Het was ook senior die de parkachtige tropische tuin aanlegde, of liever gezegd, liet aanleggen. Onder architectuur, door een hovenier die vanuit Nederland op Aruba is neergestreken. Vandaag de dag durft zijn zoon de uitspraak wel aan dat deze tuin misschien wel de mooiste is van alle privévilla’s die Aruba rijk is. In deze prachtig aangelegde tuin is voor het zwembad ook nog een grote, luxe, buitenbar gerealiseerd en een vijver met waterval om daar zeer gezellige avonden door te brengen.
Dutch design, alles nieuw
De tuin is inmiddels volwassen. Waanzinnige palmen, inheemse struiken en gras dat zonder overdrijven groener is dan dat van de buren. Op Aruba speelt het leven zich immers voornamelijk buiten af. Maar de villa zelf heeft recent een frisse look & feel gekregen. “Na het overlijden van mijn vader was het toch wat gedateerd”, zegt de huidige eigenaar. “Dus hebben we de complete inventaris vernieuwd en alles opgefrist. Maar de sfeer hebben we met rust gelaten. Die was al geweldig namelijk.” Samen met zijn vrouw zocht hij het interieur voor de metamorfose zorgvuldig uit bij Rivièra Maison. “In Nederland ja. Op Aruba wordt sowieso bijna alles geïmporteerd. Dus hebben we een flinke container laten verschepen en vooruit gestuurd. In één keer alles nieuw.”
Nu geniet de huidige eigenaar van de sensationele sfeer die zijn villa ademt. Oer-Hollandse gezelligheid en Dutch design gaan hier hand in hand met het relaxte leven dat het tropische eiland zo aantrekkelijk maakt. En dat is bijzonder, want de meeste villa’s van deze omvang ademen Amerika. “Veel marmer, kil, clean en in onze ogen wat kitscherig. Daar houden wij niet zo van…”. Het totale nieuwe interieur inclusief alle nieuwe bedden zit dan ook inbegrepen in de indicatievraagprijs.
Alles is voorhanden
Sowieso is het leven op Aruba sterk beïnvloed door de USA. En dat heeft – eerlijk is eerlijk – verder alleen voordelen. De levensstandaard is hoog en letterlijk alles is voorhanden. “De bekendste hotels van de Verenigde Staten hebben zich op Aruba gevestigd. Daarom vieren veel Amerikanen hier vakantie in een hotel of huren ze een villa voor shortstay. Die besteden een hoop geld, waardoor het leven hier rijk is. In de supermarkt Super Food Plaza – waar wij de boodschappen graag inslaan – is werkelijk alles te koop wat je je maar wenst. Vroeger moest je veel meenemen, nu is alles gewoon voorhanden.”
Een vleugje Amerika
En, verrassend: “Ik heb nog nooit een supermarkt gezien waar minimaal zes parkeerplaatsen gereserveerd zijn voor taxi’s…” Taxi’s? “45 procent van de toeristen verblijft in een hotel, de rest huurt een verblijf of doet aan timesharing. Die laten zich met een taxi brengen om boodschappen te doen, vandaar.” Een taxi oproepen voor de dagelijkse boodschappen is op villa Boegoeroei overigens niet nodig. De fijne Hyundai is ook voor de nieuwe eigenaar. De Palisade, een zevenzitter die groter is dan de grootste SUV die Hyundai in Nederland levert. Toch nog een vleugje USA in villa Boegoeroei…
En dan het landschap…
One Happy Island, dat is Aruba. Hier wonen niet alleen de meest gelukkige mensen, maar ook de vriendelijkste. Verrassend, soms ruige natuur, de mooiste stranden, gastronomie als culinaire smeltkroes, een heerlijk klimaat; zomaar een greep uit de meest genoemde complimenten van fervente Aruba-gangers. Het eiland mag dan niet groter zijn dan Texel, het is er zeker meer divers. Een zonovergoten paradijs met een enkel regenbuitje, dat hier meer dan welkom is.
Wat een luxe
Vanuit de villa is het allemaal snel bereikbaar. De oase van rust ligt niet alleen een kwartiertje van Reina Beatrix Airport, maar ook tien minuutjes van Oranjestad. Daar, in de straatjes vol pastelkleuren, is de Caribische laid back vibe misschien wel het best gemengd met een vleugje Amerikaanse invloed. De hoofdstraat wordt beheerst door welvarendheid: Rolex, Armani, Jean Patou parfum, name it. De luxe winkels gaan hand in hand met trendy restaurants en exclusieve nachtclubs. Een terrasje pakken aan de haven is een belevenis. Het water is gevuld met peperdure ‘yachts’ van de ‘rich and famous’, maar ook door de indrukwekkend grote cruiseschepen. Jaarlijks doen 800.000 toeristen Aruba op deze manier aan.
Last but not least
One Happy Island, dat geldt ook voor wie gelukkig wordt van het belastingklimaat, zegt de huidige eigenaar van villa Boegoeroei. “Aruba is voor Nederlanders fiscaal zeer aantrekkelijk”, zegt hij. “Als je definitief op Aruba gaat wonen, ben je na één jaar af van de Nederlandse inkomstenbelasting fiscus.” Schenkingsrecht/ successiebelasting is op Aruba sinds 2018 afgeschaft. Hij vroeg onlangs aan zijn fiscalist waarom dat zo is. Lachend: “Er was toch bijna niemand die het betaalde, zei hij…”
Op een eiland als Curaçao, waar verschillende valuta worden gebruikt, worden objecten te koop aangeboden in diverse munteenheden. Om u beter van dienst te zijn, worden onze vraagprijzen wekelijks omgezet naar meerdere valuta. Als de valuta waarin de vraagprijs wordt weergegeven verschilt van de valuta waarin het object wordt aangeboden, kan het bedrag dagelijks fluctueren. Daarom kunt u geen rechten ontlenen aan deze omgerekende prijzen.
Dit specifieke object wordt te koop aangeboden in EUR.
Kenmerken
Onze unieke aanpak.
Een huis vertegenwoordigt meer dan alleen een financiële waarde; het is een plek waar herinneringen worden gemaakt en gekoesterd. Daarom spelen emotionele factoren een cruciale rol bij zowel de verkoop als de aankoop van een woning..
Neem contact op