Welkom!

Burbach Roycroft is gespecialiseerd in bijzondere huizen en vooral in het ondersteunen van de mensen die er graag wonen. Dat doen we middels onze ervaring en specialisten. En net zo ver onder de radar als u dat wilt.

Oukoop 4, Nieuwer ter aa

Space, tranquillity and security "It’s a different world here"

Je bent jong en je wilt weg uit Amsterdam. De drukte van de stad inwisselen voor een buitenleven met beesten en een moestuin. En lekker op jezelf zijn. Met dat idee begonnen Len en Leo begin jaren tachtig hun zoektocht naar een woning. Die vonden ze in Nieuwer Ter Aa, aan de oever van de Angstel. Een markant boerenerf met twee hoofd- en verschillende bijgebouwen, omringd door weilanden met koeien en schapen.

Gegevens Informatie Locatie

Prijs

 • Vraagprijs: € 1.950.000,- k.k.
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg

Oppervlakte en inhoud

 • Inhoud: 1479 m3
 • Woon opp.: 390 m2
 • Perceel opp.: 10540 m2

Rondom

 • Schuur/berging: 4, vrijstaand, hout
 • Garage: carport

Bouw

 • Soort: woonboederij
 • Type: vrijstaande woning
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: riet/pannen

Indeling

 • Verdiepingen: 2
 • Kamers: 12
 • Slaapkamers: 9
 • Badkamers: 2

Plattegrond

Ruimte, rust en geborgenheid
‘Hier ben je in een ándere wereld’

Je bent jong en je wilt weg uit Amsterdam. De drukte van de stad inwisselen voor een buitenleven met beesten en een moestuin. En lekker op jezelf zijn. Met dat idee begonnen Len en Leo begin jaren tachtig hun zoektocht naar een woning. Die vonden ze in Nieuwer Ter Aa, aan de oever van de Angstel. Een markant boerenerf met twee hoofd- en verschillende bijgebouwen, omringd door weilanden met koeien en schapen. “Het was al een poosje niet meer bewoond. Her en der stonden wat landbouwwerktuigen die de boer had achtergelaten. Beetje verwaarloosd en overwoekerd. Vergelijk het met zo’n verlaten dorpje ergens in een uithoek van Frankrijk. Van het sfeertje dat we er aantroffen waren we onmiddellijk gecharmeerd.”

Streekeigen
Aan de woonboerderijen moest destijds het één en ander gebeuren voor ze er hun intrek konden nemen. De renovatie was in goede handen bij een ervaren timmerman. Met passie voor zijn vak, met gevoel voor historie en respect voor streekeigen bouwkunst. Kortom: iemand die weet wat hij doet. Dat zie je terug in de rietgedekte kap, in de sierlijk uitgewerkte windveren, de authentieke schuiframen met roedeverdeling en de houten luiken. Karakteristieke details als stalraampjes en knipvoegen zijn behouden. Van de ingestorte kapberg is het dak hergebruikt voor een theekoepel-in-stijl. Het buitenverfwerk van alle gebouwen is uitgevoerd in oorspronkelijke kleuren. In het interieur is een aantal imposante eiken gebinten zichtbaar. Fraai zijn ook de paneeldeuren en de bewerkte kozijnlijsten. Uiteraard is er ook comfort toegevoegd. Zoals dakisolatie en vloerverwarming.

Woonboerderij I
Oorspronkelijk waren het twee separate woonboerderijen met (nog steeds) ieder een eigen huisnummer. Deze zijn met elkaar verbonden door een bescheiden, transparante constructie. Die ‘scheiding’ van weleer is overigens eenvoudig te herstellen, wat het complex geschikt maakt voor dubbele bewoning. De grootste woonboerderij heeft een zee aan ruimte. Beneden is een ruime living met houtkachel. Op de voormalige deel bevinden zich drie slaapkamers én twee badkamers. Afgezonderd van de rest is de masterbedroom gelegen. Deze heeft een aparte kleedruimte. En een royale luxe privé-badkamer, voorzien van een (inloop)stoomdouche, twee wastafels en een vrijstaand ligbad. Op de ‘boerenvloer’ van estrikken komt het sanitair mooi tot zijn recht. Op de bovenverdieping bevinden zich nog eens twee ruime (slaap-/werk)vertrekken en een aparte bergruimte.

Woonboerderij II
De iets kleinere en in wit uitgevoerde woonboerderij is grotendeels ingericht als (giga) woonkeuken annex living. Verderop in het langgerekte gebouw is een fijne werkkamer gerealiseerd. Natuurlijk kan deze ook dienst doen als speel-, tv- of slaapkamer. Op de eerste etage bevindt zich een woonunit, bestaande uit een woon- en een slaapvertrek en een eigen badkamer. In de loop van het voorjaar is dit in wit uitgevoerde zomerhuis the place to be. Een heerlijk licht vertrek, waar de zon aan alle kanten binnenkomt. Zoals gemeld heeft het een XL woonkeuken met een modern kookeiland, van alle gemakken voorzien. Kokkerellen is hier een sociaal gebeuren. Gezellig bijeen aan de grote tafel in de royale serre. Of op het aangrenzende terras waar het eveneens goed toeven is. Als de herfst zijn intrede doet en de dagen frisser worden, dan trekt de familie zich graag terug in de woonboerderij. Onder de sfeervolle Bourgondische dallen bevindt zich vloerverwarming die zorgt voor behaaglijkheid in alle vertrekken. Favoriete stek is de living in het voorhuis, lekker bij de gloed van de houtkachel.

Gastenhuis
Achter de (dubbele) boerderij bevindt zich - overdwars - een vrijstaand stenen bouwwerk, het vroegere gastenverblijf. Dit wordt momenteel voor meerdere doeleinden gebruikt. Een gedeelte is ingericht als mancave van de heer des huizes: werkkamer, biljart- en jachtkamer. Een sfeervol vertrek mét een houtkachel. Verder is er een aparte ruimte die de functie was- en droogkamer heeft.

Recreatiewoning
Waar ooit een kippenschuur stond is eind jaren negentig een recreatiewoning verrezen. Deze heeft uitdrukkelijk zijn eigen plek (van 2000 m2) met veel privacy. Het bijzondere bouwwerk is opgetrokken uit steen en bekleed met hout, geschilderd in authentiek donkergroen. Met zorg afgestemd op de omgeving. Er is een gezellige zitkamer met een schuifpui en een terras. En een leuke compleet uitgeruste keuken. Op de benedenverdieping ligt een houten vloer. Boven is een slaapkamer en een badkamer. “Een schattig huisje, met alles erop en eraan.” Verder staan er nog twee werkschuren op het perceel en een garage/carport met plek voor meerdere auto’s. Ook deze opstallen zijn prima onderhouden.

Leven met de seizoenen
Wonen op deze locatie is leven met de seizoenen Terwijl het kale hout nog grijs en grauw ziet aan het eind van de winter, kondigen de geelgroene uitlopers van de majestueuze oude treurwilg op de dijk de lente al aan. Langs de sloot staat een rij knotwilgen. En dan is er nog de boomgaard met hoogstam appels en peren. Met ‘buurtvrienden’ die ook een bongerd hebben wordt de gezamenlijke appeloogst naar de groenteman in het dorp gebracht. “Hij maakt er sap van, een puur product. De flessen appelsap verdelen we al naar gelang je hebt aangeleverd.” Over buren gesproken, die wonen op enige afstand. Langs de Angstel liggen twee boerenbedrijven. Voor het overige zijn het particulieren die een boerderij hebben gekocht. “Opvallend is dat hier steeds meer jonge gezinnen komen wonen”, vertelt Len. “Op de Angstel liggen enkele woonboten. Nee, dat is geen enkel bezwaar. Het zijn allemaal mensen die net als wij graag op zichzelf zijn. Als de rivier ‘s winters is dichtgevroren, da’s een ander verhaal. Dan zie je ineens de buurvrouw met een slee hout voorbijkomen. Of we staan samen op de schaatsen. Overigens hebben we wel een buurtapp, waarmee we elkaar attenderen op dingen die er toe doen.”

Varen
Zitplekken, zowel zonovergoten als schaduwrijk, zijn er te over. Rond de gebouwen en verder verspreid over het terrein en op de dijk. De dijk is overigens verhoogd na Wilnis. “Aan het water zitten is zo bijzonder. De rust, de vele watervogels. Dat is echt genieten. De zomerdag komen er bootjes voorbij. Je zit hier immers vlakbij de Vinkeveense plassen. Om te varen is het hier geweldig, je kunt alle kanten op. Wij gaan er ’s avonds wel eens op uit met de boot. Flesje wijn mee en een paar glazen. Met een half uurtje varen ben je op de Vecht. Een fantastisch tochtje!”

Nieuwer Ter Aa en Breukelen
Dan iets over Nieuwer Ter Aa, een dorp met ruim 450 inwoners, behorend tot de gemeente Stichtse Vecht. En dus géén bruisend uitgaansleven of shoppingplein. Er is een kleine basisschool. En een populaire buurtsuper die door (vrijwillige) dorpsbewoners wordt gerund. “Het is een hechte, vrij besloten gemeenschap. Erg vriendelijke mensen. Je doet nooit vergeefs een beroep op het dorp”, laat Len weten. “Maar eerlijk gezegd zijn wij meer gericht op Breukelen. Dat is een kwartiertje met de auto. Daar is een grotere basisschool en voortgezet onderwijs, van Vmbo tot Vwo.” Toen de kinderen jong waren betekende dat dagelijks brengen-en-halen. “Ja, dat is de prijs die je betaalt als je op een stek als deze woont. Wij kennen niet anders en hebben het nooit als een probleem ervaren. We combineerden het met boodschappen doen en andere zaken regelen. Toen onze kinderen ouder werden fietsten ze samen met de andere dorpsjeugd naar Breukelen. Met het pontje de rivier over en dan nog vijf minuten tot aan de school.”

Amsterdam en Utrecht
Het ruim één hectare omvattende terrein vormt een bomenrijke enclave te midden van de weilanden. “Het is zichtbaar vanaf de A2 en vanuit de trein. Dan zie je ineens een bosje opduiken. Nou, daar wonen wij!” De woning is gericht op het water. Op afstand en aan het oog onttrokken ligt aan de achterzijde de A2. “In de afgelopen 35 jaar is het hier begroeid geraakt met houtopstanden en bomen. Zij vormen een natuurlijk geluidsscherm. Maar heel eerlijk, je kunt de autoweg horen, een soort geruis op de achtergrond. Bij regenweer vanuit het westen is dat geluid wat sterker. Komt de wind uit het noorden, oosten of zuiden, doorgaans bij mooi weer dus, is het beduidend minder. Last? Nee, dan hadden we het hier niet zo lang volgehouden”, aldus Len. “Je woont hier wél mooi onder de rook van Amsterdam. Mijn man is zo’n veertig autominuten onderweg naar zijn werk op de Zuidas. Van huisdeur tot kantoordeur. En vanuit Breukelen is het openbaar vervoer met bus en trein uitstekend geregeld.” De ligging in het groene hart van de Randstad ervaren Leo en Len als aangenaam. “Heerlijk als je van je werk naar huis rijdt, de afslag Breukelen neemt en vervolgens ‘ons’ weggetje opdraait. Dan ben je in een andere wereld en valt alles van je af.”

Geborgenheid
Ruim vijfendertig jaar, onderbroken door een kort buitenlands avontuur, hebben Leo en Len hier gewoond. “In ‘ons eigen dorpje’ zeggen we wel eens. Hier zijn we jong geweest. Onze vier inmiddels volwassen kinderen zijn er opgegroeid en gehecht aan dit stukje geboortegrond. Het zijn echte buitenmensen geworden. Tuurlijk hebben ze wel eens gedramd van ‘we willen naast de school wonen!’. Maar dit was voor hen vooral een plek van geborgenheid. Waar ze konden ravotten en heel wat kattenkwaad hebben uitgehaald. Waar feesten werden gevierd en vrienden konden blijven overnachten.” Kortom: er liggen hier veel goede herinneringen. “Als we jonger waren zouden we dit zeker weer overdoen! Maar nu is de tijd rijp om naar iets kleiners uit te zien.”

Bijzonderheden:
- Verbouwd 2011
- perceeloppervlakte 10.540 m²
- inhoud ca. 1.479 m³ (exclusief gastenverblijf, recreatiewoning en overige opstallen)


Let op: Dit erf bestaat uit drie bestemmngen, 2 woonbestemmingen en 1 recreatiebestemming. Dit betekent vele mogelijkheden! 


Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.

Wilt u meer huizen zien?

Wij hebben meer exclusieve huizen in ons aanbod. Wij vinden het belangrijk dat ons aanbod past bij uw vraag. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken en toegang te krijgen tot andere huizen.

Contact

Bent u eigenaar van een bijzonder huis?

In een persoonlijk gesprek bespreken we graag (en vrijblijvend) – samen met u - wat Burbach Roycroft zou kunnen betekenen als bijvoorbeeld verkopend- of aankomend makelaar. Als u hieronder uw gegevens invult zullen wij contact met u opnemen.

Wilt u meer huizen zien?

Wij hebben meer exclusieve huizen in ons aanbod. Wij vinden het belangrijk dat ons aanbod past bij uw vraag. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken en toegang te krijgen tot andere huizen.

Contact
x
Te koop in:
Gstaad (CH)
Vinkeveen
Nieuwer ter Aa