Omringd door rust en ruimte van het Twentse land - Burbach Roycroft

Omringd door rust en ruimte van het Twentse land

Nederland
Twente
€ 1.350.000
370 m2
aan rustige weg

Meer details

Omringd door de rust en ruimte van het Twentse land

Heerlijk landelijk woonhuis met karakteristieke uitstraling

In het verleden werd geboerd op erve Schoneveld zoals deze erfplaats van oudsher wordt genoemd. Ooit een heidelandschap dat met de hand werd ontgonnen. Door noeste arbeid ontstond hier een bloeiend boerenbedrijf, dat in 2006 werd beëindigd. De stallen verdwenen en er werden plannen gemaakt voor de bouw van drie nieuwe woningen. Een gedeeld erf dus, met voor elk huis een zeer royale eigen kavel. De bebouwing en groenvoorziening zijn zodanig gesitueerd dat de privacy nooit in het geding is. André en Evelien, op zoek naar de rust en uitgestrektheid van het platteland, wonen er sinds 2010. “Je woont lekker buitenaf. Hartstikke vrij, maar niet eenzaam. Te weten dat je buren nooit ver zijn, ervaren wij als prettig.”

Oog voor detail, liefde voor de streek

Een huis met landelijke uitstraling, passend in deze typisch Twentse omgeving, dat was de uitdrukkelijke wens van het stel. Bewust namen ze een plaatselijke aannemer in de arm, bekend om zijn traditionele, degelijke manier van bouwen en zijn oprechte betrokkenheid. Ambachtelijke bouwvakkers met passie voor hun vak en hart voor Twents erfgoed. En dat zie je overal terug. Het hoge steile dak met een lichte knik geeft de woning een robuust uiterlijk. Er stáát iets! De verspringende topgevels, afgewerkt met zwarte planken, rusten op klossen. Kenmerkend element van de streek is ook het koeienoog bovenin. Buitendeuren en ramen zijn voorzien van een roedeverdeling. Ramen aan de voorzijde hebben zwarte houten luiken. Aan het metselwerk is veel aandacht besteed. Zo zijn boven ramen en deuren hanenkammen aangebracht. Het huis ‘staat’ op een rand van Bentheimer zandsteen. Ook weer écht Twents, net als de entree in niendeur-stijl. De koperen dakgoten rusten op klossen. Bijgebouwen zijn, net als de topgevels, opgetrokken uit zwart hout. Fraaie details die het huis allure geven.

Ruimte voor gasten en wellness

Nóg een woonwens: een huis met ruimte. Véél ruimte, om familie en vrienden te kunnen ontvangen. “Dat is voor ons heel belangrijk. Er worden hier heel wat familiebijeenkomsten gehouden. Dan zijn we toch met zo’n dertig mensen bijeen. In de kelder, in onze bruine kroeg zoals we die noemen, kunnen we gezellig met z’n allen zitten.” En om te ontspannen wilde het hardwerkende stel ‘wellness-aan-huis’. Die droom werd waar in een comfortabele badkamer en een heerlijke loungeplek.

Behaaglijk leefklimaat

Een landelijke woning ten voeten uit, maar dan wel met modern comfort. Uiteraard is dit huis uitstekend is geïsoleerd. Een warmtepomp zorgt voor een constant en behaaglijk leefklimaat. En dat gedurende vier seizoenen. Het systeem is aangebracht in alle vloeren en plafonds op de begane grond. En verder de vloeren van het souterrain (behalve de wijnkelder) en de bovenverdieping. “De warmtepomp geeft ’s winters warmte af en houdt het ‘s zomer heerlijk koel.

 

Nog wat details…

Zowel de hoofdwoning als de bijgebouwen en het erf worden beveiligd door middel van een alarmsysteem met camerabewaking. Binnen de woning is dit voor de begane grond en de bovenverdieping afzonderlijk regelbaar. Binnen- en buitenverlichting zijn op afstand bedienbaar. Het buitenhoutwerk, warm-wit voor ramen en kozijnen en zwart voor deuren en luiken, is in 2021 nieuw in de verf gezet. Het gehele huis – beneden én boven – is voorzien van luxe paneeldeuren, hoge plinten en met sierlijsten afgetimmerde deurkozijnen. Alle binnenwanden zijn gestuukt en afgewerkt met muurverf. De vloer van de benedenverdieping is belegd met antracietkleurige Braziliaanse lei in tegelformaat. Dat schept rust en harmonie. Beweegbare ramen hebben een draaikiepconstructie en zijn – net al de meeste buitendeuren - voorzien van horren. Alle vensterbanken zijn van hardsteen.

 

Vakantiegevoel

Hun leefomgeving, gelegen tussen Boekelo, Beckum, Haaksbergen en Hengelo, delen ze met reewild, uilen, fazanten, hazen, konijnen. “Aan de overzijde lopen de reeën in de wei. In het ochtendgloren en de avondschemering komen ze uit de bosrand tevoorschijn. Blijft een prachtig gezicht!”, zegt André. Evelien knikt instemmend: “Toen we onlangs de film bekeken die over ons huis is gemaakt, dachten we ‘jeetje, wonen we echt in zó‘n groene omgeving?’. Ja dus. Je raakt bijna gewend aan het vakantiegevoel dat we nog steeds hebben als we hier buiten zijn.”

Loungen & spelen

Wie houdt van het buitenleven en rust is hier op hun plek. Rond de woning zijn meer dan genoeg mogelijkheden gecreëerd waar je kan chillen. In de zon of in de schaduw, overdekt of in de openlucht. Nabij de woonkeuken bevindt zich een flink terras. Ook via de schuifpui in de living stap je zó een prachtig, tuingericht terras op. En dan is er nog een houten overkapping in de tuin, ook weer met een buitenterras. Tenslotte is tegen de tuinzijde van de kapschuur een heerlijke overdekte loungeruimte ingericht. Meer dan genoeg ruimte is er ook voor spelen en ravotten: een groot verhard privé-erf, een flink gazon en een boomgaard.

Streekeigen beplanting

Beeldbepalende bomen, waaronder een eikenlaantje, zijn bewust blijven staan. Streekeigen beplanting versterkt het landelijke karakter van de woning. Deze is omringd door een flink gazon met een beukenhaag en een bloeiende borderrand. Pal voor de woning zien we een hofje met leilindes, een beukenhaag en vervolgens een weilandje dat zich uitstrekt tot aan de Beckummerweg. Verder is er een nachthok met ren voor de kippen die rondscharrelen in de hof, onder leiding van een fiere haan. De bongerd met onder meer appel-, peren-, en pruimenbomen maakt het plaatje compleet.

Twents noaberschap

Hoewel Strootmanweg 177 behoort tot de gemeente Enschede, zijn de bewoners gericht op het nabijgelegen Beckum. Het kerkdorp heeft een basisschool en horeca, maar geen winkels. “Onze boodschappen halen we in Haaksbergen, Boekelo of Hengelo. Qua afstand is dat ongeveer gelijk.” Overige huizen in de omgeving bevinden zich op flinke afstand. Twentse noaberschap wordt hier echter in ere gehouden. Autochtone Tukkers en mensen van elders wonen door elkaar in deze buurt. “We kennen elkaar, groeten, een praatje. Die onderlinge betrokkenheid, die sfeer, dat wordt door iedereen gewaardeerd. Eens per jaar komen we bijeen voor de buurtbarbecue. Ja, noaberschap leeft hier echt, maar dan zónder verplichtingen! Dat maakt het aangenaam.”

 

De omgeving

De typisch Twentse omgeving van boerenland en houtopstanden, leent zich bij uitstek voor wandel- en fietstochten. “Zelf gaan we er graag met de motor op uit.” Landgoed Hof van Boekelo is iets verderop richting Boekelo gelegen. Ook landgoed Twickel, met het gelijknamige kasteel en monumentale boerenhoeves, herkenbaar aan hun zwart-witte luiken, bevindt zich op fietsafstand.

Hoewel rust de boventoon voert is er in de nabijheid van alles te doen. Om te beginnen houdt Beckum met zijn volksfeesten in het pinksterweekeinde een lange traditie in ere. Van oudsher een groots feest waar de plaatselijke bevolking, van jong tot oud, zich treft in de feestweide. Ook het terrein van de befaamde Military Boekelo (jaarlijks in oktober) ligt bijna om de hoek. Verder telt de omgeving meerdere golfbanen. Boekelo heeft zijn Museumbuurtspoorweg, een historische stoomtrein, die voor gezellige reuring zorgt. De drukte kun je snel opzoeken, want Enschede en Hengelo, met hun stadse voorzieningen, zijn vlakbij.

DE HOOFDWONING

BEGANE GROND

Hal

Kom je doorgaans binnen via de hal, niet bij André en Evelien. “Hier noemen we elkaar bij de vóórnaam en komen altijd áchterom…” Uiteraard is er wel een hal. Een grote zelfs, met een robuuste gebogen ‘voordeur’, met het idee van een niendeur zoals eeuwenoude Twentse boerenhoeves die hadden. In de hal bevindt zich de toiletruimte (met hangtoilet, urinoir en fonteintje) en een garderobenis. Eyecatcher is het stijlvolle trappenhuis, een ontwerp van Evelien. De beide open trappen naar de eerste verdieping én naar het souterrain vormen een mooie twee-eenheid. Treden zijn van ‘warm’ Amerikaans notenhout, de fraai gevormde leuning is van geborsteld rvs, spijlen zijn verbonden door horizontale rvs draden. “De treden zijn voorzien van antislipprofielen. Want we lopen hier graag op sokken…” Verder heeft de hal veel vaste kastruimte (maatwerk).

Woonkeuken

Niet door de voordeur dus, maar via de zijingang (dubbele openslaande deuren) gaan wij naar binnen. En dan ben je meteen in de royale woonkeuken, tot in detail uitgevoerd in landelijke stijl. In de zijgevel geven twee gebogen ramen (doorlopend tot op de vloer) zicht op het erf. De keuken heeft tweekleurige paneelfronten (zand en warm-wit) met zwarte knoppen en een schouw. Een perfecte combinatie met het fraaie terrazzo werkblad en de wandtegels (een bijzondere mix & match van antraciet en zand). Wat niet onbenoemd mag blijven is het imposante AGA gasfornuis, een begrip voor de ware kookliefhebber. Binnen een mantel van zwart email bevindt zich een gietijzeren kern. Het luxe fornuis is uitgerust met vier ovens, kook- en warmhoud-zones, een bordenwarmer. Kortom: het neusje van de zalm.

Bijkeuken & living

Vanuit de woonkeuken kun je verschillende kanten op. Naar buiten, waar tegen de zijgevel een groot terras is ingericht. Naar de hiervoor genoemde hal. Naar de bijkeuken, waar zich eveneens een keukenblok bevindt, uitgevoerd in landelijke stijl, met witte fronten en een werkblad uit zwarte natuursteen. Ook hier veel vaste kastruimte. Een openslaande deur geeft toegang tot het erf. En tenslotte is ook de living bereikbaar vanuit de woonkeuken. De living is ook weer royaal. Van inkijk is géén sprake. De ramen met roedeverdeling zorgen voor sfeer. Het aansluiten van een gas-/houthaard is voorbereid: rookkanaal en schoorsteen zijn aanwezig. Via een schuifpui stap je een groot, met natuursteen belegd terras op. Het uitzicht op de tuin en boomgaard is prachtig. Dé plek om in alle rust de namiddag- en avondzon te vangen. “Als je hier zit met je kop Nespresso… Dat heb je écht het gevoel van ‘wat wil je nog meer?’ ”

HET SOUTERRAIN

De woning is volledig onderkelderd, een zee aan ruimte. Via meerdere koekoeken komt daglicht binnen. Uit praktische overwegingen is hier voor kunststoframen gekozen. In het souterrain is een buitengewoon grote ontmoetingsruimte ingericht, voorzien van een keukenblok. “Onze bruine kroeg… Hier kunnen we dus met de hele familie bij elkaar zitten.” Van hieruit is een separate praktijk-/werkruimte bereikbaar. Handig is dat deze verdieping een eigen toiletruimte heeft. En verder is er een techniekruimte met de warmtepomp en de installatie voor het centrale stofzuigsysteem. In het gehele souterrain ligt een sfeervolle pvc vloer in houtlook. En vloerverwarming, met uitzondering van de wijnkelder. Want die hadden we nog niet benoemd.

DE BOVENVERDIEPING

Slapen

De gehele bovenverdieping is voorzien van vloerverwarming en paneeldeuren. Door het gebruik van wit en grijstinten is hier een serene rust gecreëerd. Op de badkamer en separate toiletruimte na zijn alle vertrekken belegd met een antracietkleurige pvc vloer in tegellook. Eerst de ouderslaapkamer: deze is ronduit royaal. In de voorgevel bevinden zich twee draaikiepramen en (nog iets hoger) een koeienoog. Dubbele paneeldeuren geven toegang tot een flinke inloopkast voor de garderobe. Deze kamer heeft een fraaie hoge zoldering. Via een luik en een bibliotheektrap is de bergzolder bereikbaar. Aan de andere zijde van de overloop is nóg een ruim slaapvertrek, mét wastafel en badmeubel, en een vaste kastenwand met schuifdeuren. De derde slaapkamer, voorzien van een Velux tuimeldakraam, is kleiner, maar nog altijd prima qua afmetingen.

Baden in wellness…

Aan de overloop grenzen verder een grote separate toiletruimte (hangtoilet en fonteintje) en een riante badkamer. Nou ja, badkamer… eigenlijk meer een wellness-ruimte. Zo is er een heerlijk bubbelbad (verhoogd aangelegd) met meer dan genoeg plek voor twee personen. De luxe inloopdouche, voorzien van een glazen deur, heeft verschillende opties: regelbare massagedouche, stoomcabine, rainshower. Aan beide zijden is een comfortabele zitplaats geïntegreerd. Dit is puur genieten! Verder is de badkamer uitgerust met een riant badmeubel (strak-modern) waarin twee wastafels – met inbouwkranen - zijn geïntegreerd. En daarboven strekt zich over de volle breedte een spiegelkast uit. De badkamer heeft een stijlvol balkenplafond, dimbare inbouwspots en een audiosysteem. De wanden zijn fraai afgewerkt, deels met smalle tegelstroken, deels met Marokkaanse klei. Heel bijzonder…

DE OPSTALLEN

HET GASTENVERBLIJF

Woonkamer & open keuken

Wat begin 20ste eeuw een boerenschuur was, is bewaard gebleven vanwege zijn beeldbepalende kwaliteit voor het erf. Het karakteristieke bouwwerk is dan ook volledig in stijl gerestaureerd tot comfortabel gastenverblijf. Je komt binnen in een hal met toiletruimte (hangtoilet en fonteintje) en loopt vervolgens door naar de living/open keuken. De originele gebinten zijn bewust in het zicht gelaten, net als de houten betimmering van de hiele (vroegere hooizolder). In de oorspronkelijke niendeur is glas geplaatst. Dit biedt een fantastisch uitzicht over een eikenlaantje en het boerenland met weiden en houtopstanden. In de zijgevel zitten gebogen ramen die doorlopen tot op de vloer. Er is een massief houten keuken met een modern-landelijke uitstraling en een donker werkblad van natuursteen.

Slaapkamer & badkamer op de begane grond

Grenzend aan de woonkamer is een ruime slaapkamer gelegen. Van hieruit kom je rechtstreeks in de badkamer, uitgevoerd in lichte, neutrale tinten. De van inbouwspots voorziene badkamer heeft een (bubbel)ligbad, een inloopdouche met glazen wanden, een wastafel met badmeubel en een hangtoilet. Alle voornoemde vertrekken op de begane grond zijn voorzien van vloerverwarming. Terug naar de eerder genoemde hal en via de trap naar de bovenverdieping.

Bovenverdieping

Op de bovenverdieping bevindt zich een tweede slaapkamer, met een wastafel, een Velux tuimeldakraam én een koeienoog. Verder is hier een soort tussenkamer, eventueel geschikt te maken als extra slaapvertrek. Aan deze zijde is een flink luik dat toegang geeft tot extra opbergruimte achter de schuine wanden. Tenslotte is in het voorste gedeelte van de bovenverdieping een royale hobbyruimte/atelier ingericht. Het koeienoog in de topgevel is in ere gehouden.

Garage/opslagruimte

Opnieuw terug naar de hal en vervolgens (inpandig) naar het achterste deel van de voormalige boerenschuur. Hier is een zeer royale opslagruimte/garage/werkplaats, met dubbele openslaande deuren. Deze kolossale ruimte is geschikt voor meerdere doeleinden. De achtergevel van het gastenverblijf is uitgebreid met een houten schuur, bekleed met zwarte, dakpansgewijs aangebrachte planken. Deze schuur is deels open (plek voor de afvalcontainers en meer), deels gesloten (fietsenberging).

KAPSCHUUR

De kolossale houten kapschuur heeft een pannendak en staat op een stenen fundering met een rand van Bentheimer zandsteen. Het gesloten gedeelte doet dienst als garage. Deze heeft dubbele openslaande deuren en een aparte loopdeur in de zijgevel. Voor de rest heeft de voorzijde van de kapschuur een open karakter. Hier is ruimschoots plek voor nog eens drie auto’s. Door toepassing van zwarte planken als aftimmering past de kapschuur perfect in het totaalplaatje. Aan de achterzijde, grenzend aan de tuin, is een zeer brede overstek. Deze is ingericht als een overdekte, supervrije loungeplek, met een buitenkeuken en een jacuzzi. De vloer bestaat uit natuursteen tegels. “Hier kun je heerlijk genieten in de avondzon, met zicht op de tuin en de boomgaard.”

TUINOVERKAPPING

Ook weer afgetimmerd met zwarte planken en (anders dan op de film) gedekt met dakpannen. Een ontbijtje in de ochtendzon? Dan is dit dé plek! Het overdekte gedeelte - voorzien van een keukenblok met spoelbak - heeft een houten vloer, het aangrenzende terras is belegd met natuursteen. Niemand die je hier ziet zitten…

+-
OVERDRACHT
Richtprijs € 1.350.000,- K.K.
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
BOUW
Soort woning LANDHUIS
Type woning vrijstaande woning
Bouwjaar 2009
Bouwvorm bestaande bouw
Soort dak zadeldak
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte 300 m2
Inhoud 1171 m3
Perceel 3940 m2
Aantal badkamers 1 en 1 apart toilet
INDELING
Kamers 9
Slaapkamers 3
Voorzieningen ALARMINSTALLATIE, STOOMCABINE, ROOKKANAAL, SCHUIFPUI, DAKRAAM
BUITENRUIMTE
Ligging aan rustige weg, vrij uitzicht, in bosrijke omgeving
Tuin tuin romdom
BERGRUIMTE
Berging / schuur vrijstaand steen
Garage
Garage aangebouwd steen, vrijstaand hout
Warmtepomp aanwezig en gedeeltelijk vloerverwarming.  

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden


Heeft u hulp nodig bij het vinden van een passende woning? Ook dan zijn wij u graag van dienst. Klik op de knop, vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is ongeldig
OK

Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is verlopen. Neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Toegangscode niet actief

De toegangscode is niet geactiveerd, neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Aanvraag verzonden

Dank u voor het aanvragen van een toegangscode. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Aanvraag verzonden

Uw aanvraag voor toegang tot deze woning is doorgestuurd naar onze makelaars. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Toegang tot ons exclusieve aanbod

Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Toegangscode aanvragen voor

Woning ID : {[property_id]}
Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Neem contact op met
{[name]}

Versturen

Neem contact op

Versturen

Plan een bezichtiging

{[property_name]}
Versturen

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden

Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Bedankt voor uw aanvraag

Wij helpen u graag bij het vinden van een passende woning, binnen 24 uur nemen we contact met u op.
OK

Bedankt voor uw bezichtingsaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Bedankt voor uw contactaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK