Fantastische, ruime villa, met uitzicht op de Montgó - Burbach Roycroft

Fantastische, ruime villa, met uitzicht op de Montgó

Spanje
Jávea
€ 2.950.000
533 m2
vrij uitzicht

Meer details

Ruimte, vrijheid, comfort

Voor ware levensgenieters: royale mansión met onvervalst Spaans temperament

Alles wat je verwacht van een traditionele Spaanse casa komt samen in dit vrijstaande herenhuis: de karakteristieke uitstraling, veel ruimte binnen én buiten, privacy. Het huis is relatief rustig gelegen buiten het historische stadscentrum van Jávea. Het (bijna) altijd mooie weer krijg je erbij…

“Echt gaaf dit!”

De stad Jávea, gelegen tussen Denia en Moraira in de provincie Alicante, is zonder overdrijven een parel aan de Costa Blanca. Het sfeervolle historische stadsdeel heeft een lange en bewogen geschiedenis. En de natuurlijke omgeving behoort tot één van de meest groene delen van het Alicante. In Jávea vonden de huidige eigenaren – na een lange zoektocht – de voor hun perfecte mansión. “Zo’n zestig huizen hadden we ondertussen bekeken. Het is niet eens dat dit huis uniek is in zijn soort. Deze bouwstijl zie je meer in Spanje. Nee, dit was het eerste waarbij we een goed gevoel hadden. Meteen toen we de voorgevel zagen, met op de bovenverdieping het overdekte terras en bogen, dachten we ‘Echt gaaf dit!’. Dat gevoel werd bevestigd toen we de entree binnen gingen. Het trappenhuis met vide, de imposante houten deur. Wat ons ook beviel was de indeling, heel logisch en praktisch. Alles klopte, dat hadden we bij andere huizen steeds gemist… En dan de grote kavel van zesduizend vierkante meter, gelegen aan een doodlopende straat. Dat geeft vrijheid en rust. Heel fijn vinden wij dat het terrein vlak is. Steeds een helling op of af, dat wordt op de lange duur misschien wat zwaar. Vlak loopt een stuk makkelijker. Een zwembad? Ja, dat hoort bij een huis in Spanje.  Een tennisbaan in de tuin niet, maar die was er nou eenmaal. Vooral de kinderen hebben er veel gebruik van gemaakt.”

Gerenoveerd

Dit authentieke herenhuis moest het dus worden. Dat was in 2012 en vervolgens hebben de huidige eigenaren het huis compleet gerenoveerd. Waarbij eigentijds wooncomfort en de oorspronkelijkheid van de bouwstijl met elkaar zijn verweven. “Een Nederlandse architect heeft geholpen om de indeling vorm te geven. En styliste Jessica Bataille, ze begint echt door te breken in Spanje, heeft ons begeleid met de styling van het interieur.” Het resultaat: een écht thuis, harmonieus, stijlvol, gezellig.

Bij de verbouwing zijn karakteristieke elementen als stenen trappen, sierlijsten rond deuren en vensters, ornamenten en siersmeedwerk bewust behouden en waar nodig gerestaureerd. Waar bestaande ramen zijn vervangen, is dubbelglas geplaatst. “Wat hebben we níet aangepakt? Alles! Nieuwe keukens, badkamers, haarden. Eigenlijk het hele interieur. Verder is een volledig nieuw dak aangebracht, mét zonnepanelen.” Recentelijk is de airco-installatie, die zowel koelt als verwarmt, vervangen. “Het buitengebeuren, dat is voor ons erg belangrijk. Het is hier altijd mooi weer en dan wil je veel buiten zijn. Daarom hebben we aan weerszijden van het zwembad een overkapping laten bouwen, in een landelijke, haciënda-achtige stijl. Het is er heerlijk relaxen aan het water. Naast het huis is nóg een royale overkapping gebouwd, een buitenkeuken met een lange eettafel en een loungeplek.” Kortom: een ambiance voor levensgenieters.

Sámen of even op jezelf

“We zijn een vrij grote familie. En de kinderen nemen wel eens vrienden mee. Dat kan allemaal, want zowel binnen als buiten is er de ruimte om met veel mensen bijeen te zijn, maar ook om je even terug te trekken. Dat maakt dit huis ook geschikt voor het ontvangen van zakenrelaties. Op de begane grond kunnen gasten in wezen op zichzelf zijn. Zij hebben de beschikking over een studio (zit-/eetkamer/keuken, slaapkamer en ensuite badkamer). Bovendien zijn daar nog twee slaapkamers met een badkamer.”

 

 

HET HERENHUIS

‘Wauw!’. Dat is samengevat de eerste indruk als je via de oprijlaan aan de achterzijde ineens voor dit authentieke Spaanse herenhuis staat. Wat een plaatje, die gevel met bogen en sierlijsten, het blauwe zwembad en de imposante palmbomen rond het huis.

 

BEGANE GROND

Centrale hal

De entree is er één met allure. Enkele traptreden op en je loopt de centrale hal binnen, met vide. Het geheel is smaakvol uitgevoerd in zand- en wittinten. Stijlvol is de trapopgang richting een robuuste dubbele houten deur. De lichte en open hal geeft toegang tot de verschillende vertrekken. En overal ligt dezelfde vloer van fraaie zandkleurige tegels die zo mooi kleurt met de (gestucte) witte binnenwanden.

Living

Eerst kijken we rond in de living waar je gelijk een thuisgevoel krijgt. Ook hier zijn rustige tinten toegepast. In een grote schouw is een op afstand bedienbare sfeerhaard gebouwd (gas). Rond dit middelpunt van gezelligheid is de zithoek ingericht. Richting halfopen keuken staat de lange eettafel prima op zijn plek. Voor een deel is de living van de hal gescheiden door een glazen wand met openslaande deuren. Deze bijzondere constructie verbindt ruimtes en mensen met elkaar en zorgt bovendien voor een mooie lichtinval.

Keuken & veranda

De riante, stijlvolle keuken, bestaand uit een fors spoeleiland (met eetbar) en een kookgedeelte, is uitgevoerd in modern-landelijke stijl. Het is een schitterende combinatie, de strakke massief houten fronten en het werkblad uit offwhite composiet. Aan de keuken grenst een royale veranda. Een schitterende stukje ‘buiten’, met ruimte voor véél mensen.  Genieten is het hier van de groene omgeving en de Montgó, de bekende ‘huisberg’ van Javea.

 

Studio & extra slaapvertrek

Zoals gemeld is een gedeelte van de benedenverdieping ingericht voor gasten. Desgewenst kunnen zij hier geheel zelfvoorzienend zijn. Grenzend aan de hiervoor genoemde centrale hal is immers een compleet uitgeruste studio beschikbaar. Aangrenzend aan de studio zijn nog twee slaapkamers met badkamer te vinden. “Wie wil kan hier gewoon zélf koken. Ach, eigenlijk kun je net zo goed úit eten gaan in Javea. We hebben wel eens overwogen dit gedeelte van het huis te verhuren. Maar ja, dan lever je toch wat privacy in. Niet gedaan dus.” De twee badkamers op de benedenverdieping zijn weer uitgevoerd in rustige zandtinten. Beide hebben een inloopdouche, een badmeubel met daarop waskom en een toilet.

BOVENETAGE

Slapen & baden

Slaapkamers heeft deze villa in overvloed. Zagen we op de begane grond in totaal twee ruime slaapkamers en een zit-/slaapkamer, de bovenetage telt nóg eens drie ruime slaapvertrekken. De iets kleinere strijkkamer kan eventueel als vierde slaapkamer worden ingericht. Aan de brede overloop grenst een stijlvolle (gemeenschappelijke) badkamer. Deze heeft een dubbele wastafel met badmeubel, een inloopdouche en een toilet. Echt helemaal van deze tijd. Tot de riante hoofdslaapkamer behoort een ensuite (privé)badkamer, eveneens uitgerust met een dubbele wastafel met badmeubel, inloopdouche en toilet. Uiteraard uitgevoerd in dezelfde stijl, maar met een extraatje: elektrische vloerverwarming. Dubbele openslaande deuren in dit riante slaapvertrek geven toegang tot een fantastisch overdekt terras dat uitzicht biedt op de vuurtoren van Jávea.

Kantoor

Eveneens op de hoogste etage bevindt zich een stijlvol kantoor. Met een machtige schouw uit natuursteen, waarin zich een open sfeerhaard bevindt. “Na wat moeizame beginjaren is de internetvoorziening inmiddels perfect voor elkaar. Dat maakt dat je van hieruit heerlijk kunt werken. In de coronatijd hebben we dat ervaren.” Er is meer dan genoeg plek voor een flink bureau en een zithoek. Prettig als er zakenrelaties te gast zijn. Het kantoor is uitgerust met een XL tv-scherm. Het aangrenzende overdekte terras is rechtstreeks toegankelijk. Maar voor de goede orde: wie geen behoefte heeft aan een kantoor zou deze ruimte prima kunnen inrichten als slaapkamer.

Puur genieten vanaf de riante naja

Heerlijk is de ‘naja’, ofwel het (inpandige) overdekte terras, voorzien van bogen, dat zich uitstrekt over de gehele voorgevel van de villa. Deze royale ruimte is van het trappenhuis gescheiden door een glazen wand. Fantastisch zoals je hier in de beschutting kunt zitten, met een magnifiek uitzicht op het landschap rond Jávea, met de ‘huisberg’ Montgó en een klein stukje Middellandse Zee.

BUITENLEVEN

Buitenkeuken, zwembad, tennisbaan

Veel buiten zijn, dat is wat je wil in een land als Spanje, toch? Krijgt de één nooit genoeg van de zon, anderen zoeken graag de schaduw op. Dat kan in de uit stoer hout opgetrokken overkappingen aan weerszijden van het zwembad. “Ook een buitenkeuken hebben we laten bouwen, in dezelfde haciënda-achtige stijl. Dat was een wens van ons.” De riante buitenkeuken, gelegen naast de villa, is uitgerust met een XL barbecue én twee gaspitten. En uiteraard een spoelgedeelte. Gasten kunnen aanschuiven aan een grote houten tafel. Ook heeft de buitenkeuken een knusse loungeplek waar je kunt uitbuiken.

Het zwembad, voorzien van een buitendouche, spreekt voor zich: een must in Spanje. Het blauwe bassin is omzoomd door een brede rand van lichte natuursteen. Ruim baan voor zonaanbidders. Een plek met veel privacy, tegen het decor van palmbomen en de authentieke Spaanse façade van de villa. En dan is er in de ‘achtertuin’ nog een tennisbaan. Sporten op eigen terrein dus.

Tropische vruchten uit eigen tuin

De imposante palmbomen hebben we eerder al benoemd. Met de verschillende fruitbomen op het uitgestrekte perceel rond het mansión wordt het Spaanse plaatje compleet. Citroenen, sinaasappels, vijgen, granaatappels. “Samen met de kleinkinderen sinaasappels plukken, geweldig vinden ze dat. Is ook bijzonder natuurlijk. En van de citroenoogst uit eigen tuin maken we elk jaar limoncello.”

Veilig wonen

Het volledig omheinde perceel is zowel aan de voor- als achterzijde toegankelijk via een op afstand bedienbare elektrische poort. Er is camerabewaking en een alarmsysteem, dat doorschakelt naar een professioneel beveiligingsbedrijf. “Tja, het is er. Maar eerlijk gezegd vinden we het een beetje onzinnig. Het is hier gewoon zó veilig!”

Internationale buren

“De directe omgeving van het huis is rustig. Veel huizen zijn niet het jaar rond bewoond. In het zomerseizoen zijn er altijd meer bewoners en dan hoor je natuurlijk ook wat meer.” Je hebt hier gezelschap van Spanjaarden-uit-de-grote stad, maar ook Nederlanders, Duitsers, Engelsen, Fransen. “Contacten in de buurt hebben we eigenlijk nooit zo opgezocht. Maar als buitenlander word je hier vriendelijk benaderd, zeker als je probeert de Spaanse taal te begrijpen of te spreken. De mensen in Jávea zijn gastvrij en behulpzaam.”

 

JAVEA EN OMGEVING

Jávea, dat is natuurschoon, historisch erfgoed, stranden, gezellige streekmarkten, bruisende festivals en gastvrije horeca. Vergeleken met de rest van de provincie Alicante lijkt Jávea een groene oase. Het Montgó-gebergte biedt de stad namelijk beschutting. Van invloed is ook de Moraig-rivier die hier ondergronds zijn weg zoekt om tenslotte uit te monden in de Middellandse Zee. 

Sporen uit het verleden

Het oude stadsdeel van Jávea, el pueblo viejo, bevindt zich niet direct aan zee, en dat heeft een reden. Nadat in de 13e eeuw een einde kwam aan de Moorse heerschappij werd het vissersdorp geregeld aangevallen door piraten. En dus bouwden ze een nederzetting zo’n twee kilometer landinwaarts. Met een stadmuur ter bescherming. En een fortkerk, de Iglesia-fortaleza de San Bartolomé waarin de inwoners konden schuilen tegen het piratengeweld. De kerktoren deed dienst als uitkijkpost. Overigens is de naam Jávea, oorspronkelijk Xabia, afgeleid van ‘xabiga’, het Moorse woord voor ‘put’. Moorse invloeden zijn nog zichtbaar in de bouwkunst en geven de stad zijn bijzondere karakter.

Voorzieningen

Goede supermarkten zijn er in Jávea te kust en te keur. En op de verschillende markten in het oude centrum worden verse streekproducten aangeboden. Zo is er een vismarkt, waar rechtstreeks vanuit de haven de zeevruchten worden aangeleverd. Op zondag komen boeren en tuinders uit de directe omgeving naar Jávea om met trots hun (biologische) groenten en fruit uit te stallen. De brocante- en antiekmarkt op elke eerste zondag van de maand is super sfeervol en gezellig.  Wellicht goed om te weten: Jávea heeft een gezondheidscentrum voor spoedeisende hulp.

Historie & cultuur

Jávea heeft zijn eigen archeologisch museum dat het verhaal vertelt van de eeuwenoude geschiedenis. Over Romeinen, Moren en andere heersers die hun stempel drukten op de streek.

Een aantal historische windmolens op rij herinneren aan vervlogen tijden toen hier graan werd verbouwd.

Jávea houdt zijn tradities in ere en bouwt daar indrukwekkende fiësta’s omheen. Vaak met een historisch thema of van religieuze oorsprong. De evenementenkalender is dan ook bomvol in de zomermaanden. “In Spanje stikt ’t van de feesten. Echt goede feesten! De lokale bevolking steekt zich in de mooiste historische kostuums, je weet niet wat je ziet. En door alle festiviteiten loopt weer diezelfde rode draad: goed eten en drinken!”

Verder kent Javea verschillende muziekfestivals als Montgorock Xabia,  Jávea Jazzfestival en Xabia Folk.

Gastronomie

Goed eten en drinken is diepgeworteld in de Spaanse cultuur. Het bereiden van de overheerlijke traditionele gerechten van dit land, die kunst verstaan ze in Jávea. “Ja, dat is hier uitstekend voor elkaar! Na verloop van tijd weet je wat de beste plekken zijn. Waar moet je zijn voor de fijnste vis? Waar maken ze de lekkerste paella? Waar kun je romantisch tafelen? Restaurants waar je perfect kunt eten zijn er in allerlei varianten. Van eenvoudige tot sterrenrestaurants.  Zo vinden wij lunchen in één van de arbeiderskroegen, samen met de lokale bevolking, een prachtige ervaring. En heerlijk eten, hoor! We koken hier dus bijna nooit zelf”, vervolgen de huidige eigenaren. “De jeugd kan prima uitgaan in cafés en dancings, tot in de kleine uurtjes. Maar het is goed om te weten dat Jávea absoluut niet wordt overspoeld door jonge feestvierders. Gelukkig niet!”

Strandleven

Playa de Arenal, het goudgele zandstrand van Jávea, strekt zich uit over ruim 300 meter langs de kustlijn. Op het bewaakte strand wappert de zogeheten blauwe vlag, het Europese keurmerk voor kwaliteit.  Er is vertier voor het hele gezin. Voor de jongste strandgasten zijn er tal van speelplekken. En er is een gezellige boulevard met restaurants en tavernes waar je tot laat in de avond kunt genieten van het strandleven. Ook zijn er rotsstranden met kristalhelder water. Meer zuidwaarts, in een landschap van grillige kliffen en rotsformaties, liggen kleine, maar wondermooie baaien en strandjes verscholen. Stukjes paradijs op aarde. Niet te missen is de playa del Portitxol, een kiezelstrand met witte vissershuisjes, ofwel  casitas de pescadores. Hier vind je de inmiddels wereldwijd befaamde ‘blauwe deur’.

Sportief bezig

Vlakbij Jávea bevindt zich een prima 9-holes golfbaan, omringd door sinaasappelgaarden, pijnbomen en palmen. De regio telt meerdere golfbanen, evenals accommodaties voor tennis en padel. Duikscholen zijn er in overvloed. Net als nautische clubs waar ze je met enthousiasme leren een (zeil)boot of jetski te besturen.

Jávea's beroemdste attractie is de ‘huisberg’ Montgo, gelegen in het gelijknamige natuurreservaat. Volgens de overlevering is deze berg ‘een olifant uit steen’. Met een béétje fantasie… Het reservaat telt meerdere gemarkeerde wandelroutes. Wie meer wil weten over dit natuurgebied, kan op pad met een ervaren gids. Ook in en rond Jávea zelf zijn goede wandelroutes uitgezet. De omgeving leent zich eveneens voor het maken van fiets-/MTB-tochten. En steeds weer die adembenemende uitzichten, je krijgt er nooit genoeg van…

Dagtrips

Vanuit de nabijgelegen stad Denia is er een bootverbinding met het geliefde eiland Ibiza en het wat minder toeristische Formentera. De bruisende badplaats Alicante ligt op ruim een uur rijden met de auto. In Valencia – stad van wetenschap en cultuur -  ben je met de auto binnen anderhalf uur. Het heeft alle voorzieningen die je van een stad verwacht. En spraakmakende architectuur.

Bereikbaarheid

Vliegen op Alicante heeft de voorkeur van de huidige eigenaren. “Op Alicante Airport staat een auto. Iets meer dan een uur rijden en we zijn thuis in Jávea.” De regio beschikt over een prima wegennetwerk, met vlotte autoverbindingen naar grotere steden als Alicante, Benidorm en Valencia. Handig voor het maken van uitstapjes.

Tenslotte…

In Jávea besef je hoe mooi het leven kan zijn. “Je kunt er nog veel meer over vertellen. Maar mensen zouden hier zélf dat heerlijke sfeertje moeten ervaren. Hoe dat voor mij voelt? Dat ik hier rond loop, zó volkomen mijn gemak. De vriendelijke mensen. Mooi weer. Lekker eten en drinken. Dát! Thuis in Nederland heb ik eigenlijk nooit echt rust. Er is altijd wel iemand die een beroep op je doet. Maar hier valt alles van me af, kan ik mijn dingetje doen. Een voorrecht, zo zie ik dit.”

+-
OVERDRACHT
Vraagprijs € 2950000 K.K.
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
BOUW
Soort woning VILLA
Type woning vrijstaande woning
Bouwjaar 1981
Bouwvorm bestaande bouw
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte 533 m2
Perceel 6291 m2
INDELING
Kamers 14
Slaapkamers 8
Voorzieningen ZWEMBAD, AIRCONDITIONING, ZONNEPANELEN, SLAAPKAMER_OP_DE_BEGANE_GROND, BADKAMER_OP_DE_BEGANE_GROND
BUITENRUIMTE
Ligging vrij uitzicht
BERGRUIMTE
Berging / schuur vrijstaand steen
Garage

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden


Heeft u hulp nodig bij het vinden van een passende woning? Ook dan zijn wij u graag van dienst. Klik op de knop, vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is ongeldig
OK

Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is verlopen. Neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Toegangscode niet actief

De toegangscode is niet geactiveerd, neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Aanvraag verzonden

Dank u voor het aanvragen van een toegangscode. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Aanvraag verzonden

Uw aanvraag voor toegang tot deze woning is doorgestuurd naar onze makelaars. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Toegang tot ons exclusieve aanbod

Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Toegangscode aanvragen voor

Woning ID : {[property_id]}
Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Neem contact op met
{[name]}

Versturen

Neem contact op

Versturen

Plan een bezichtiging

{[property_name]}
Versturen

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden

Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Bedankt voor uw aanvraag

Wij helpen u graag bij het vinden van een passende woning, binnen 24 uur nemen we contact met u op.
OK

Bedankt voor uw bezichtingsaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Bedankt voor uw contactaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK