Luxe wonen op een adembenemende locatie, nog geen 15 min. van Amsterdam - Burbach Roycroft

Luxe wonen op een adembenemende locatie, nog geen 15 min. van Amsterdam

Nederland
Abcoude
€ 6.000.000
1.373 m2
aan rustige weg

Meer details

Grote gebaren en kleine stilleventjes op een historisch erf in de waterrijke achtertuin van Amsterdam.

Op nog geen steenworp afstand van Amsterdam ligt deze oase van rust aan het lieflijke riviertje ’t Gein. Temidden van dit adembenemende landschap, op een landgoed aan het water, ligt deze monumentale boerderij zij aan zij met het karakteristieke familiehuis ‘Dank en Vertrouwen’. Hier is het wonen van de toekomst sterk verbonden met de charme van de geschiedenis.

Een rietgedekte boerderij met kamelenrug. Het is een monument, dus is de grote opkamer een knusse woonkamer gebleven, waar je vanaf de kussens in de brede vensterbank de tijd kunt vergeten. Uitzicht op de pan met stoofvlees die suddert op de Aga Cooker in de grote woonkeuken. Of naar buiten, naar het slingerende riviertje, de schapen in de wei of de knotwilgen aan de overkant. Geen wonder dat Mondriaan in zijn tijd schildersdoek tekort kwam voor de molens, de koeien, de bootjes of de bomengroepen in dit buitengebied van Amsterdam.

Knarsend grindpad

Een klein stukje verder opnieuw een stilleven. Een knarsend grindpad leidt naar de voormalige paard-en-wagenloods, waar het ook al zo bijzonder wonen is. Een industriële look and feel vecht om voorrang met de betoverende lichtinval. Buiten valt al op dat het engelenraam onder de nok een plaatje is; binnen worden de zonnestralen omgetoverd in een zachtblauwe gloed op de vloer van de leefkeuken, alsof de voorzienigheid zelf er de hand in heeft gehad.

Achter de oude haag

We lopen verder, over het grind langs de prachtig opgeknapte brede zijdeuren, waarachter zich de entree bevindt. Daar, verstopt achter een oude haag, ligt het stijlvolle zwembad. Hier begint het Zuid-Franse leven al vroeg in het voorjaar, wanneer de zon zich voor het eerst laat zien. Over de fraaie stalen constructie mengt de volwassen druif zich met clematis en filtert zo het licht op de riante buitentafel. De glazen pui van het poolhouse staat open, het hout in de zongebruinde haard brandt en geeft zowel binnen als buiten z’n warmte af. Dit is het zomerverblijf, waar je even niet meer weet of de Italiaanse kust om de hoek ligt, of de grachten van Amsterdam.

Waar de rijkdom begint

De rijkdom van dit landgoed begint bij het charmante oprijpad aan het riviertje ’t Gein en biedt bij het perfect onder de bomen geplaatste bankje helemaal achterop het perceel uitzicht op de imposante vrachtschepen die over het Amsterdam-Rijnkanaal naar Duitsland varen. Maar daarvan had de vader van de huidige eigenaar nog geen weet, toen hij verliefd werd op dit stukje ingepolderde natuur vlakbij Amsterdam.

Altijd op de fiets

Om even rust te vinden en afstand te nemen van zijn drukke ondernemersbestaan, fietste hij graag naar de Ronde Venen, de waterrijke achtertuin van onze hoofdstad. “Altijd weer ging hij op de fiets langs ’t Gein, en kwam hij thuis met verhalen hoe kunstschilders daar de natuur of de boerderijen vastlegden.” Toen, inmiddels bijna een halve eeuw geleden, hoorde hij dat de monumentale boerderij aan Gein-Zuid te koop kwam. “De jonge boer had het boerenbedrijf van zijn ouders overgenomen. Hij wilde uitbreiden, maar dat kon niet op deze plek. Dus verkocht hij het perceel, met de boerderij en de gebouwen erop.”

Trouwen in stijl

Haar ouders betrokken de rietgedekte boerderij. Zelf trok de huidige eigenaar in de - zoals zij het noemt - wagenloods. Jaren van verbouwen volgden. Jaren waarin de loods werd omgetoverd tot dit adembenemende thuis, dat zelfs woonmagazines als Residence en VT-wonen met regelmaat wisten te vinden. “Toen wij erin trokken, woonde de oude boerin nog in het achterdeel. Het was aan elkaar geknoopt van hier een zeiltje en daar een matje.” Toen de oude vrouw vertrok, was het voorhuis al helemaal bewoonbaar. De volle hoogte werd benut, waardoor het engelenraam nu waakt over zowel de leefkeuken als de vide. “We hebben eigenlijk een huis in een huis gebouwd, en er zo stap voor stap ons familiehuis van gemaakt”, zegt ze.

Beschut opgroeien

Zij trouwde er, kreeg er haar vier zonen die zijn opgegroeid in een zee van ruimte. Veilig en beschut, met de geneugten van de ‘grote stad’ op fietsafstand. “Rommelen bij de sloot, voetballen op het schapenweitje, en toen ze ouder werden chillen met vrienden bij het zwembad en de jacuzzi.” Uitgaan in de hoofdstad waar je natuurlijk op de fiets naartoe kunt, maar ook met de boot. Een uurtje varen begint op de aanlegsteiger voor de boerderij. “En dan ben je in hartje centrum”, zegt de huidige eigenaar.

Feesten en presentaties

Barbecuefeesten met wijn die is opgeslagen in de hoge kelder onder de opkamer van de monumentale boerderij. Pizza’s bakken voor een zomeravond rond de voormalige silo, die is uitgegroeid tot een prieel met een landelijke keuken. “Vrienden mee naar huis en alles kan blijven eten en slapen.” Ook het immense bijgebouw is - nadat het volledig werd ingericht met een pittoreske binnenveranda van staal met glas en een grote zandstenen Franse schouw - ten volle benut.

Grote gebaren en details

Wie de architect was, die het landgoed beetje bij beetje heeft omgetoverd tot deze oase van rust en plezier? “Dat hebben we zelf gedaan. Wij komen uit de mode en de home-decoration. Dus hebben we er wel een beetje gevoel voor.” Een understatement van jewelste, want waar deze riante woningen vragen om zowel grote gebaren als kleine details, is zelfs het kleinste hoekje een stilleventje geworden. “Een tafeltje met een mooi boek, een vaas met verschillende bloemen, een vintage kast naast de openhaard in de keuken of een gevonden neonreclame, wij maken overal stills van.”

Duurzaamheid verstopt

Maar ook wat het oog niet meteen ziet, is er wel degelijk. Liefst 160 zonnepanelen op het dak van het poolhouse en het riante bijgebouw wekken meer stroom op dan op het perceel gebruikt kan worden. En voordat de vloerverwarming werd aangelegd, zijn de klinkertjes in de grote entree van het familiehuis steen voor steen weggehaald, om weer een plek te krijgen toen de basis aan alle eisen van de toekomst voldeed. “’s Zomers is het hier lekker koel, ’s winters heerlijk warm.” En de warmtepomp? “Onder de grond natuurlijk. Daar komt de warmte vandaan. En de pomp zie en hoor je niet.”

Levensloopbestendig

Maar er zijn meer ‘snufjes’ die het leven aangenaam maken. Ze wijst op de sluis die van de slaapkamers naar de grote wasruimte beneden voert. “De was glijdt naar beneden, en kinderen kunnen er niet doorheen”, lacht ze. Twee wasmachines, twee drogers en de strijkplank kan blijven staan. Uiteraard zijn beide woningen zo ruim dat slapen en baden niet alleen op de verdieping kan. Ook op de begane grond loop je zo door naar de masterbedroom, met de goed uitgeruste badkamer er pal naast. Levensloopbestendig krijgt hier een nieuwe dimensie.

Rondje lopen

Waar haar man graag sleutelt aan zijn oldtimers op een van de drie ‘bruggen’ in de garage die overigens ook al kan figureren in een woonmagazine, doet zij graag haar hardlooprondje langs het riviertje. Een uurtje naar het historische dorp Abcoude en weer terug. ’s Winters, of als het stormt en regent, maakt ze gebruik van de inpandige gym. “En dan is mijn man te vinden in het bijgebouw, waar ook zijn verzameling zelfgebouwde bootjes en miniatuurraketten mooi is uitgestald.”

Kookstudio, welness?

Ooit heeft ze gedroomd van een eigen kookstudio op eigen terrein, maar daar komt het niet meer van. Dat is wellicht weggelegd voor de toekomstige bewoners van dit erfgoed in de polder. Wie ze hier ziet wonen? De mogelijkheden zijn te over. “Ouders die graag hun volwassen kinderen in de buurt hebben. Of een gezin dat heel druk is en het leuk vindt dat hun ouders op hetzelfde perceel wonen en delen in de zorg voor de kleintjes.” Ook een Bed & Breakfast kan met gemak. “Of mensen die ruimte zoeken voor workshops voor groepen. Een welnessgebeuren, hier is zó veel mogelijk…”

Een ding is zeker. Wie vanaf Gein-Zuid het grindpad opdraait, wordt instant verliefd. Op het authentieke karakter, de landelijke omgeving en de plekjes waar zoveel valt te ontdekken dat je er nooit op uitgekeken raakt.

Bijzonderheden

 - Woonboerderijen Gein & Veld en Dank & Vertrouwen;

- Dubbele bewoning mogelijk met meer dan 1300m2 gebruiksoppervlakte wonen;

 - Groots, groen en vrij uitzicht; - Poolhouse met zwembad (infinity pool met jetstream) op warmtepomp; - Warmtepomp op drie bronnen, 160 zonnepanelen;

 - Veel woonmeters en voor diverse eindgebruikers zeer geschikt; - Galerie en/of atelierruimte gecombineerd met veel speelruimte en groen voor kinderen en dieren;

- Oplevering in overleg;

 - Zeer centraal gelegen ten opzichte van Abcoude, Weesp en Amsterdam.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor Stamkaart enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

+-
OVERDRACHT
Vraagprijs € 6000000 K.K.
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
BOUW
Soort woning WOONBOERDERIJ
Type woning vrijstaande woning
Bouwjaar 1928
Bouwvorm bestaande bouw
Soort dak zadeldak
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte 1373 m2
Inhoud 2580 m3
Perceel 8020 m2
INDELING
Kamers 25
Slaapkamers 12
Voorzieningen ZWEMBAD, ZONNECOLLECTOREN, JACUZZI, SAUNA, SLAAPKAMER_OP_DE_BEGANE_GROND, BADKAMER_OP_DE_BEGANE_GROND
BUITENRUIMTE
Ligging aan rustige weg, vrij uitzicht, aan vaarwater, landelijk gelegen
BERGRUIMTE
Berging / schuur vrijstaand steen
Garage
Garage vrijstaand steen

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden


Heeft u hulp nodig bij het vinden van een passende woning? Ook dan zijn wij u graag van dienst. Klik op de knop, vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is ongeldig
OK

Toegangscode ongeldig

De ingevoerde toegangscode is verlopen. Neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Toegangscode niet actief

De toegangscode is niet geactiveerd, neem contact op met Burbach Roycroft.
OK

Aanvraag verzonden

Dank u voor het aanvragen van een toegangscode. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Aanvraag verzonden

Uw aanvraag voor toegang tot deze woning is doorgestuurd naar onze makelaars. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Toegang tot ons exclusieve aanbod

Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Toegangscode aanvragen voor

Woning ID : {[property_id]}
Heeft u interesse in ons exclusieve aanbod?
Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Neem contact op met
{[name]}

Versturen

Neem contact op

Versturen

Plan een bezichtiging

{[property_name]}
Versturen

Wij helpen u graag uw droomhuis te vinden

Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op
Selecteer uw gewenste prijsklassen:
Valuta : EUR
 • EUR
 • CHF
 • GBP
 • USD
Versturen

Bedankt voor uw aanvraag

Wij helpen u graag bij het vinden van een passende woning, binnen 24 uur nemen we contact met u op.
OK

Bedankt voor uw bezichtingsaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK

Bedankt voor uw contactaanvraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
OK